Noutati :

Start la sapaturile pentru pasajul subteran de la Michelangelo, in aprilie! Se incepe din centrul intersectiei

27 martie, 2013 - 03:20 PM
Autor: Roxana Deaconescu      
Categorie: ADMINISTRATIE
3

TIMISOARA. Intersectia de la Michelangelo va deveni istorie in urmatoarele saptamani, odata ce muncitorii firmei care au castigat licitatia se vor apuca de sapaturi. Se incepe chiar din centrul intersectiei, inspre strada Pestalozzi.

Reprezentantii Primariei au mers miercuri pe teren, unde s-au intalnit cu reprezentantii firmei executante si au stabilit detaliile necesare organizarii de santier.

„Am stabilit ca lucrarile sa fie incepute astfel incat perturbarea asupra traficului sa fie cat mai mica. Se va incepe din partea centrala a intersectiei Michelangelo catre BRD, iar partea dinspre Universitatea de Vest va ramane practic neafectata. Ca principiu, am convenit cu reprezentantii firmei care executa lucrarea si cu reprezentantii societatilor care au retele de utilitati, pentru ca aici trebuie o foarte buna colaborare, sa se inceapa din mijlocul intersectiei si sa se faca portiunea de subpasaj dinspre Pestalozzi”, a declarat primarul Nicolae Robu.

Traficul va fi dat complet peste cap. Comisia de circulatie se va intruni joi dimineata pentru a stabili rutele ocolitoare. Primarul promite ca santierul va putea fi ocolit chiar in intersectie.

„Se vor face niste rute ocolitoare chiar acolo in intersectie incat sa nu fie blocat pur si simplu traficul, ci doar pus putin in dificultate. In plus, vom pune in folosinta o ruta alternativa prin prelungirea bulevardului Sudului prin zona Heaven, pana in zona Pestalozzi. Lucrarile efective vor incepe saptamana viitoare, se va face organizarea de santier si in cel mai scurt timp, in urmatoarele saptamani chiar se vor intra in pamant. Foarte rapid va trebui sa se intervina si inspre pod unde inclusiv va trebui sa se faca o deviere a liniei de troleibuz. Va fi reabilitat si Podul Michelangelo, dar in primul rand va fi o concentrare pe realizarea subpasajului”, a completat Robu.

Cat despre lucrari, la inceput de aprilie va incepe organizarea de santier, pentru ca in urmatoarele saptamani sa se inceapa, efectiv, sapaturile in centrul instersectiei.

„Va urma o perioada de perturbare a traficului, vom stabili cateva solutii pentru ca perturbarea sa fie cat mai mica, saptamana viitoare se va face organizarea de santier si tot saptamana viitoare speram ca vremea sa ne permita sa incepem lucrarile de realizare a rutei alternative”, a conchis edilul orasului.

Pentru realizarea Complexului Rutier Michelangelo se vor investi 69 de milioane de lei, adica aproape 15,7 milioane de euro, majoritatea banilor venind de la Uniunea Europeana.

Proiectul de amenajare a Complexului Rutier Michelangelo presupune construirea unui pasaj subteran care va face legatura intre bulevardele Vasile Parvan (Corneliu Coposu) si Pestalozzi. Acesta va avea 2 benzi, una pe un sens, iar alta pe celalalt sens. Intersectia va deveni una semaforizata, iar aproape toate strazile care duc in aceasta vor fi largite la cate 3 benzi. Mai mult, va fi reabilitat si podul Michelangelo care traverseaza Bega intre Parcul Copiilor si Parcul Rozelor.

De-a lungul strazilor care duc spre intersectie se vor amenaja totodata si piste pentru biciclete, dar si trotuarele pentru pietoni. Cel mai mult va fi de lucru la podul Michelangelo, care se apropie de termenul de expirare. Acesta va trebui consolidat si ridicat de catre constructor, grinda cu grinda, asa ca, cel mai probabil, va fi inchis circulatiei. Lucrarile ar trebui sa fie gata intr-un an si jumatate.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 3comentarii

recomanda prietenilor

loading...

Pareri

  1. 1.cine e executantul? de ce se feresc toti sa spuna numele firmei care face o lucrare publica?
    2.care e termenul de finalizare? 20 de ani?

  2. 1. Este simplu de aflat, chiar daca nu ai urmarit presa in ultimele zile: o simpla cautare pe google!
    2. Teoretic 18 luni, doar scrie mai sus. Practic, nu ma supar daca vor fi si 36, doar sa evolueze infrastructura.

  3. e bine ca s-au asputat gaurile din asfalt in intersectia Michelangelo, iar pe strada General Grigorescu in fata gradinitei Lenau e o gaura mare ppe care nu poti sa o0 ocolesti si iti distrugi masina