Start la ReStart: jurnalism de calitate la Universitatea Politehnica Timisoara

TIMISOARA. Studentii Universitatii Politehnica Timisoara se implica in mod practic in sustinerea jurnalismului de calitate. Un grup de opt studenti voluntari, majoritatea de la Facultatea de stiinte ale Comunicarii, vor lua parte la proiectul ReStart pentru un jurnalism de calitate, care va fi lansat miercuri.

Tinerii jurnalisti vor realiza, timp de un an, stiri, reportaje, interviuri si alte materiale de presa, pe diverse tematici. Coordonatorii proiectului din partea UPT sunt lect.dr. Adina Palea si asist. dr. Daniel Ciurel.

„Proiectul ReStart pentru un jurnalism de calitate a fost lansat  anul trecut, in data 3 mai 2016, de catre SRJ MediaSind, cu ocazia Zilei Mondiale a Libertatii Presei, fiind inspirat de conceptul  The Ethical Journalism Initiative, promovat de Federatia Internationala a Jurnalistilor. Proiectul se adreseaza studentilor din universitatile românesti care vor sa se implice in promovarea unui jurnalism de calitate”, a mentionat asist. dr. Daniel Ciurel, coordonator al proiectului.

ReStart urmareste ca studentii sa intre in contact nemijlocit cu exigentele meseriei de jurnalist, prin participarea efectiva la activitati redactionale, prin redactarea de stiri sau realizarea de fotografii ori materiale video. Studentii selectati sa participe la proiect au primit legitimatii de voluntari AGERPRES -MediaSind-Bursa, iar cele mai bune articole, fotografii sau materiale video, vor fi postate pe site-ul www.mediasind.ro, pe site-urile partenerilor nationali, pe site-urile universitatilor participante si vor fi promovate in presa. De asemenea, cele mai bune materiale jurnalistice vor fi premiate.

Pana in prezent, alaturi de ANP AGERPRES, au semnat acorduri de parteneriat cu SRJ MediaSind, universitati din Arad, Bucuresti, Cluj-Napoca, Constanta, Craiova, Galati, Iasi, Timisoara, precum si din Republica Moldova.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.