Start la primul val de aglomeratie la granita, pentru Pastele catolic! Ce promit politistii de frontiera din Timisoara?

TIMISOARA. Avand in vedere ca la sfarsitul acestei saptamani catolicii sarbatoresc Pastele, politistii de frontiera se asteapta ca la granite sa apara cozile.

Pentru evitarea situatiilor in care va fi aglomeratie, frontieristii din Timisoara au luat masurile necesare astfel incat tranzitul sa se faca in conditii normale.

Astfel, au fost dispuse masuri organizatorice de suplimentare a personalului politiei de frontiera si a arterelor de control, pana la capacitatea maxima permisa de infrastructura fiecarui punct de trecere, in functie de dinamica valorilor de trafic. De asemenea, va fi folosita la maxim capacitatea punctelor de trecere a frontierei si in cele mai aglomerate se vor utiliza toate arterele de control disponibile, in limita configuratiei acestora.

Inspectoratul Teritorial al Politiei de Frontiera Timisoara recomanda participantilor la trafic tranzitarea tuturor punctelor de frontiera existente la granita, astfel incat sa se preintampine aparitia suprasolicitarilor doar a unora dintre acestea.

In Timis, punctul de frontiera existent la granita romano – ungara este Cenad – Kiszombor.

Totodata, autoritatile de frontiera din Ungaria au informat, prin intermediul Punctului de contact romano-maghiar (Bors – Artand), ca in perioada 26.03.2016, ora 23.00 (ora Romaniei) – 28.03.2016 ora 23.00 (ora Romaniei) este restrictionata, pe teritoriul Ungariei, circulatia automarfarelor cu o capacitate mai mare de 7,5 tone.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.
loading...

    Pareri

  1. Și cum să aleg unul din punctele da frontieră dacă nu stiu unde e mai putina aglomerație ? Poate ne dau vreo lămurire ! Ultima dată am făcut 7 ore de la Praga până în frontieră si alte 2 ore la coada ( pe 5 benzi deschise la control ) la Nădlac pentru că un labagiu începător de pulitist de frontieră avea nevoie de 5-8 min. să controleze actele la fiecare mașină. I-am întrebat pe polițiștii unguri dacă e vreo problema, mai ca nu mi-au zis să cer azil în Ungaria ca se rezolva mai repede.