Noutati :

Start la lucrarile pe conexiunea cu Drumul Boilor. Aproape 2 km de sosea noua vor asigura o legatura mai buna intre Timisoara si Mosnita. Foto si video

9 iulie, 2019 - 02:48 PM
Autor: Bianca Dichis      
Categorie: ADMINISTRATIE
2

TIMISOARA. Au pornit lucrarile pe unul dintre cele mai valoroase drumuri pentru soferii care circula pe ruta Timisoara – Mosnita Noua.

CITESTE SI: Vom avea tramvaie noi pe baterii, la Timisoara. A fost stabilit castigatorul licitatiei pentru primele 16 garnituri. Cine le va construi 

Este vorba de conexiunea cu ‘Drumul Boilor’, o strada noua, de aproape 2 kilometri, pe care o va construi o asociere de firme, avand-o ca lider pe Super Construct SRL. Companiile din asociere sunt Trans Ar Trust Instalatii SA, Electroechipament SRL si Romtim Instal.

Drumul ce urmeaza sa fie construit va avea 2 benzi, piste de biciclete si trotuare, iar pe traseu vor fi si 3 podete.

„Tot acest teren pe care il vedem are valoare investitionala pentru locuinte si fara indoiala in momentul in care va exista drumul ca exista si interes sa se contruiasca in jurul acestui drum. Nu este un simplu drum, ci realizam alaturi de drum si retelele de utilitati in zona. Avem un drum cu lungime totala de 1.964 de metri. Lucrarile cuprind carosabil cu 2 benzi, trotuare si piste de biciclete cu cate 1,5 metri latime, fiecare. Si pistele si trotuarele sunt de 1,5 metri latime. Vor fi si spatii verzi, vom construi si 3 podete, desi unul poate fi numit de-a dreptul pod. Reteaua de iluminat va fi una realizata pe tehnologii moderne, cu leduri, si tot ce inseamna retele de utilitati va fi facut conex acestui drum. Va fi si o statie de transformare realizata aici si amplasata astfel incat proprietarii de terenuri care au donat teren municicpiului Timisoara pentru a realiza acest drum sa se poata racorda convenabil fiecare dintre ei”, a spus primarul Nicolae Robu.

Pe de alta parte, si reprezentantii Primariei Mosnita Noua sunt pregatiti sa continue si in comuna lor lucrarile incepute pe teritoriul Timisoarei.

„Pentru Mosnita este un drum de acces prioritar vizavi de legatura cu Timisoara deoarece, dupa cum stim, s-ar putea sa avem si legatura prin extinderea la 4 benzi cu Mosnita Noua si clar ca acest drum va fi folosit foarte mult de locuitorii din Mosnita. Stim ca proiectul primariei Timisoara este unul foarte frumos, cu piste de biciclete, trotuare, iluminat. Garantam si noi ce ati inceput prin acest proiect. Vrem sa continuam cu iluminatul, in conditiile in care se va gasi o axa de finantare. Daca nu, suntem pregatiti pentru anul viitor, noi avem deja un Proiect Tehnic pregatit pentru sistematizarea comunei care cuprinde si aceste piste de biciclete si iluminat, in continuarea proiectului Timisoarei”, a completat Florin Bucur, primarul comunei Mosnita Noua.

Lucrarea va costa aproape 13,8 milioane de lei, la care se adauga TVA. Termenul de executie este de 8 luni, astfel ca in prima parte a anului 2020 drumul ar trebui sa fie finalizat.

VIDEO: George StefanitaInformatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 2comentarii

recomanda prietenilor

loading...

Pareri

  1. La complexitatea acestui mega proiect mai trebuiau cel putin 3 companii in aceasta asociere. Noroc ca nu fac bulevardul asta direct de la inceput cu 2 benzi pe sens, ca atunci abia chinezii si cu fonduri de la banca mondiala putea sa execute drumul boilor

  2. Sa vedem panglica si foarfeca!