Noutati :

Start la examenul de titularizare: se verifica dosarele candidatilor! Vezi lista posturilor disponibile!

7 mai, 2013 - 06:08 PM
Autor: Dana Constantin      
Categorie: EDUCATIE
0

TIMISOARA. Incepe examenul de titularizare. Din 8 mai are loc verificarea si avizarea dosarelor candidatilor, de catre comisia de organizare si desfasurare a concursului si de catre consilierul juridic al Inspectoratului scolar. Etapa se incheie in 17 mai.

Potrivit inspectorului scolar general, Cornel Petroman, principalele conditii pentru ca un candidat sa devina titular in sistemul de invatamant sunt: „Sa se prezinte la examen, sa ia nota peste 7 si sa existe catedre vacante”.

Pare simplu, dar experienta anilor trecuti demonstreaza ca nu e chiar asa. In 2012, la nivel national, rata de promovare a examenului de titularizare a fost de 48,06%, inainte de contestatii. Asta inseamna ca mai putin de jumatate dintre candidatii care au participat la concursul de titularizare au obtinut nota 7, atat cat este necesar pentru a trece examenul. Procentul a fost comparabil cu cel din 2011, cand promovabilitatea a fost de 48,03%. In plus, multi profesori inscrisi in concurs au renuntat sa se mai prezinte, iar altii, 40 la nivel national, dintre care 3 chiar in judetul Timis, au fost prinsi copiind.

Anul acesta centrele de concurs sunt la Liceul de Industrie Alimentara, Colegiul Tehnic „Emanuil Ungureanu”, Colegiul Economic „F.S.Nitti” si Centrul Scolar pentru Educatie Incluziva „Paul Popescu Neveanu” . Pe langa cele patru comisii de concurs a mai fost constituita inca una, care va monitoriza intreaga desfasurare a concursului.

Vezi posturile disponibile pentru titularizare, in judetul Timis aici!

Proba scrisa a concursului de titularizare din acest an va avea loc la data de 30 iulie, potrivit calendarului mobilitatii personalului didactic din invatamantul preuniversitar pentru anul scolar 2013-2014 care a fost aprobat de Ministerul Educatiei. Primele rezultate vor fi afisate la 5 august. Inregistrarea contestatiilor la inspectoratele scolare si transmiterea acestora la centrele de evaluare se vor face in perioada 5-6 august, iar rezultatele finale vor fi anuntate in 8 august.

Prima etapa de repartizare, la care vor lua parte candidatii care au obtinut cel putin media 7,00 pentru posturi pe durata nedeterminata, va incepe in data de 9 august. A doua etapa de repartizare, la care vor participa candidatii care au obtinut cel putin media 5,00 pentru posturi pe durata determinata, va incepe in 14 august.

Mai multe detalii privind desfasurarea concursului de titularizare poti afla aici.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 0comentarii

recomanda prietenilor

loading...