Noutati :

Start la dezinsectie si deratizare in prima saptamana cu ploi din aceasta primavara, la Timisoara. Anuntul Primariei

8 aprilie, 2019 - 01:04 PM
Autor: Daniel Balteanu      
Categorie: ADMINISTRATIE
1

TIMISOARA. Dupa ani buni in care in Timisoara s-a facut dezinsectie si deratizare doar in regim de urgenta si doar pe cateva zone din oras, Primaria anunta ca din aceasta saptamana va incepe eliminarea insectelor si rozatoarelor in oras.

Primaria Municipiului Timisoara, in baza contractului subsecvent nr : 40/5.04.2019 incheiat cu S.C. CORAL IMPEX S.R.L. Ploiesti, va aduce la cunostinta ca incepand cu data de 10.04.2019 se vor executa servicii de deratizare si dezinsectie pe domeniul public al Municipiului Timisoara„, transmit reprezentantii municipalitatii.

Firma care va face dezisectia urmeaza sa foloseasca trei tipuri de substante impotriva daunatorilor.

K-OTHRINE PROFI EC 250 avand substanta activa deltametrin, pentru combaterea tantarilor adulti
VECTOBAC WG avand substanta activa bacillus thurigiensis israeliensis, pentru combaterea larvelor.
DERATION PELLET avand substanta activă Bromadiolone, pentru combaterea rozatoarelor

Substantele fac parte din grupele Xn si Xi de toxicitate si sunt avizate de Comisia Nationala pentru Produse Biocide din cadrul Ministerului Sanatatii si nu pun in pericol populatia si animalele. Facem un apel la crescatorii de albine din municipiul Timisoara sa reduca pe cat posibil zborurile acestora, deoarece cele aflate in zbor pot fi afectate… Personalul implicat in executia serviciilor este calificat in functia de agent D.D.D., in conformitate cu legislatia in vigoare si este dotat cu echipament de protectie corespunzator„, au transmis reprezentantii Primariei Timisoara.

In cazul in care conditiile meteorologice vor impiedica desfasurarea acestei actiuni, perioada de efectuare a activitatii de dezinsectie si deratizare va fi prelungita.

Municipalitatea ii sfatuieste pe timisoreni sa isi faca curatenie pe proprietati si sa isi faca deratizarea si dezinsectia pentru a nu fi sanctionati.

Va reamintim, conatractul pentru dezinsectie si deratizare in Timisoara a fost semnat la finalul saptamanii trecute de municipalitate, iar firma Coral Impex se va ocupa de acest serviciu in urmatorii 4 ani.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 1comentarii

recomanda prietenilor

loading...

Pareri

  1. Care este/ar fi substanta activa cu care s-ar putea „extermina” si „gandacii maro” de 2 – 4 cm de pe strazi, calnalizare, subsoluri ale cladirilor s.a.?