Noutati :

Start la depunerea de proiecte pe bugetarea participativa la Consiliul Judetean Timis. Data limita pana la care se depun dosarele

3 mai, 2022 - 08:24 PM
Autor: Liliana Iedu      
Categorie: ADMINISTRATIE
0

TIMISOARA. A fost lansat apelul de proiecte in cadrul celei de-a doua editii a programului de bugetare participativa al Consiliului Judetean Timis. Pentru acesta, CJT pune la dispozitie un buget triplu fata de anul trecut, de 3 milioane de lei.

Bugetul participativ incurajeaza cetatenii sa se implice in luarea deciziilor privind dezvoltarea comunitatii locale. Consiliul Judetean aloca banii, timisenii vin cu propuneri de proiecte, iar dupa validarea lor de catre o comisie, tot cetatenii vor decide, prin vot public, proiectele cu impact pozitiv pentru comunitate ce vor fi implementate de catre institutie.

Pentru implementarea si derularea procesului de bugetare participativa am dezvoltat o platforma distincta, pe site-ul institutiei, bugetareparticipativa.cjtimis.ro, unde cei interesati vor gasi toate informatiile si documentele necesare si vor putea vota proiectele depuse. Am simplificat pe cât posibil procesul, proiectele pot fi depuse online, dar am pastrat si posibilitatea de depunere fizica a acestora, nu toata lumea având abilitati tehnice”, spune presedintele CJ Timis, Alin Nica.

Proiectele depuse trebuie sa se incadreze in domenii precum educatie, sanatate, servicii sociale, mediu / protectia animalelor / ecologizare, urbanism si arhitectura, turism, infrastructura de stimulare a economiei si afacerilor, infrastructura IT si de telecomunicatii. Fiecare persoana fizica sau juridica poate formula o singura propunere pentru fiecare dintre domeniile de mai sus. Proiectele castigatoare vor fi selectate in ordinea numarului de voturi, indiferent de domeniul din care fac parte, pana la epuizarea sumei prevazute. Limita maxima a bugetului pentru un proiect propus este de 1.500.000 lei, inclusiv TVA.

Consiliul Judetean Timis va supune fiecare proiect primit unei analize primare in cadrul unei comisii constituite in acest scop, care va stabili proiectele care pot fi publicate pe site si pot intra in procesul de votare. Acestea nu vor fi publicate daca nu sunt suficient de clar definit sau daca obiectivul sau limbajul folosit instiga la discriminare, violenta, ura etc.

Proiectele pot fi depuse pana in 31.05.2022, prin e-mail, la adresa [email protected], sau in format fizic, la registratura institutiei.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 0comentarii

recomanda prietenilor

loading...