Noutati :

Start la curatenia de primavara in Timisoara! Scapati de vechituri din 4 aprilie! Vezi noutatile!

15 martie, 2011 - 01:18 PM
Autor: Liliana Iedu      
Categorie: ADMINISTRATIE
1

TIMISOARA. Primaria Timisoara demareaza, la fel ca in fiecare an, campania de curatenie generala de primavara. Aceasta se va derula in doua etape si va contine si unele elemente noi. Vor fi colectate deseuri vegetale si obiecte de uz casnic si gospodaresc.

Curatenia de primavara va incepe, in Timisoara, in data de 4 aprilie.
Prima etapa se va derula in perioada 4-10 aprilie si se va derula in partea de nord a Canalului Bega. A doua etapa va avea loc in 11- 17 aprilie si se va derula in sud de Canalul Bega.

Vor fi colectate deseuri de uz casnic si gospodaresc, dar si deseuri vegetale. Timisorenii sunt rugati sa depoziteze deseurile la marginea trotuarului. In cadrul campaniei nu se vor colecta deseuri rezultate din curatenia podurilor si a pivnitelor.

Ca o noutate in acest an, primaria Timisoara doreste sa extinda programul de curatenie de primavara

„Retim-ul va oferi saci menajeri pentru firme si proprietari astfel incat acestia sa isi mature singuri trotuarul din fata, iar apoi sa depuna sacii cu celelalte deseuri care vor fi colectate in cadrul campaniei de curatenie de primavara. Nu cred ca ar trebui sa existe o hotarare de consiliu in acest sens pentru ca banateanul isi matura in fata casei, Retim-ul matura doar carosabilul. Fiecare bloc are cate o femeie de serviciu care matura pe scara, nu vad de ce aceasta nu ar putea matura si in fata blocului, pe trotuar, sa puna gunoiul in sacul ofertit de Retim si sa il depoziteze apoi alaturi de celelalte deseuri”, a declarat Adrian Orza, viceprimar al Timisoarei.

Proprietarii imobilelor in fata carora se gasesc deseuri, dupa ce pe strada respectiva s-au efectuat lucrarile de colectare a deseurilor, vor fi sanctionati contraventional cu amenda cuprinsa intre 200 si 2.000 de lei.

Pentru colectarea deseurilor rezultate din amenajarile interioare si din curatirea pivnitelor si podurilor, cetatenii, dar si agentii economici pot solicita, contra cost, pe baza de comanda, containere de la Retim.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 1comentarii

recomanda prietenilor

loading...

Pareri

  1. curatenia e f buna, dar primaria cand are de cand sa REPARE STR IOSEPH GABRIEL si noi suntem PLATITORI DE TAXE SI IMPOZITE.iL pot invita pe primar si suita ,sa faca o plimbare cu masina pe aceasta strada.Eu pot intelege ca ei au treburi mult mai importante de rezolvat, acu pe ultima 100 de m, dar sa nu uite ca tot de la noi vor cershi voturi !