Noutati :

Start la admitere, la Universitatea de Vest din Timisoara! Cate locuri sunt disponibile?

4 iulie, 2016 - 12:45 PM
Autor: Anonim      
Categorie: EDUCATIE
1

TIMISOARA. Universitatea de Vest din Timisoara a dat startul inscrierii la Facultatea de Arte si Design si la Facultatea de Fizica, iar cei interesati isi pot depune deja dosarele.

Doua dintre facultatile sale fac deja inscrieri. Cei interesati sa studieze la Arte si Design sau Fizica pot deja sa-i depuna dosarul. La celelalte specializari, procedura de admitere este programata pentru saptamanile urmatoare, pana pe 26 iulie, dupa un calendar stabilit la nivelul fiecarei facultati.

Astfel, UVT scoate la concurs, pentru admiterea din acest an, peste 2.000 de locuri bugetate, in 11 facultati: Arte si Design; Chimie, Biologie, Geografie; Drept; Economie si de Administrare a Afacerilor; Educatie Fizica si Sport; Fizica; Litere, Istorie si Teologie; Matematica si Informatica; Muzica si Teatru; Sociologie si Psihologie; stiinte Politice, Filosofie si Stiinte ale Comunicarii.

”Universitatea de Vest din Timisoara vine si in acest an in sprijinul absolventilor de liceu din judetele limitrofe si mentine centrele de inscriere si admitere din Deva, Resita, Drobeta-Turnu Severin si Ramnicu Valcea”, se arata in comunicat.

Mai exact, UVT va avea centre de admitere la: Colegiul National „Decebal” Deva, Judetul Hunedoara; Colegiul national „Traian Lalescu” Resita, judetul Caras-Severin; Colegiul national „Gheorghe titeica” Drobeta-Turnu Severin, judetul Mehedinti; Colegiul national „Mircea cel Batran” Ramnicu Valcea, judetul Valcea

Centrele de inscriere si admitere din afara Timisoarei vor fi deschise in perioada 18-21 iulie si vor prelua dosarele in aceleasi conditii ca la Universitate, candidatii fiind scutiti de un drum suplimentar si de cheltuielile aferente.

O masura devenita deja traditie la UVT prevede ca absolventii de liceu cu rezultate foarte bune la olimpiadele nationale si la concursurile Universitatii au acces facil pe locurile bugetate, dupa un regulament adoptat de catre fiecare facultate in parte.

Oferta UVT corespunde cerintelor de pe piata muncii, programele de studii fiind concepute a transmite competente relevante pentru locul de munca. De exemplu, avem specializari puse in practica in legatura directa cu diverse companii, cu implicarea activa a specialistilor din diferite domenii. Ii asigur pe toti cei care sunt interesati sa studieze la Universitatea de Vest ca nu lasam nimic la voia intamplarii, ci «asezam» totul in asa fel incat sa fie in acord cu ceea ce isi doreste studentul, dar si viitorul angajator al acestuia”, a declarat rectorul UVT, prof. univ. dr. Marilen Pirtea.

Pe langa oferta specializarilor in limba romana, UVT pune la dispozitia absolventilor de liceu si 21 specializari in sase limbi straine. Printre acestea: Finante si banci, Management, Contabilitate si informatica de gestiune, Informatica, Artele spectacolului-Actorie, Relatii internationale si studii europene etc.

Universitatea pune la dispozitia absolventilor de liceu si un numar de aproximativ 3.500 de locuri in regim cu taxa.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 1comentarii

recomanda prietenilor

loading...

Pareri

  1. cautati ceva mai bunn , nu va pierdeti timpul la vest