Noutati :

Start in realizarea celui mai indraznet proiect din Timisoara, oraselul ca-n filme – Ansamblul multifunctional Openville! GALERII FOTO!

22 septembrie, 2015 - 02:32 PM
Autor: Liliana Iedu      
Categorie: SOCIAL
0

TIMISOARA. Grupul Iulius a inaugurat marti, la Timisoara, lucrarile de constructie la proiectul multifunctional Openville, unul dintre cele mai importante proiecte ce vor fi realizate vreodata in orasul nostru.

Peste 220 de milioane de euro vor fi investiti aici, iar, ca o premiera, in cadrul proiectului va fi construita cea mai inalta cladire din Romania.

Primele lucrari care se vor realiza vor fi la componenta office, mai exact la cladirea de birouri clasa A United Bussines Center 2, care va fi pozitionata chiar in zona adiacenta Iulius Mall, inspre bulevardul Antenei. Aceasta va avea o suprafata de 18.000 metri patrati si 11 etaje si va respecta principiile ”cladirilor verzi”. Pentru aceasta cladire au fost semnate deja parteneriate cu un furnizor de top de servicii de proiectare externalizate, dar si cu o societate care va deschide prima sa policlinica din Timisoara. Cladirea va fi finalizata anul viitor, in 2016. Tot pana atunci, se vor inaugura, in total, 33.000 mp de spatii office.

openville-piatra-temelie-timisoara (31)

In cadrul Openville se va construi si cea mai inalta cladire din Romania. Aceasta va fi finalizata la sfarsitul anului 2017 – inceputul anului 2018 si face parte din prima etapa a proiectului. Va avea nu mai putin de 27 de etaje.

Orice proiect precum Openville de la Timișoara sau Palace de la Iasi incepe cu un vis, un vis al dezvoltatorului, un vis al locuitorilor, un vis al orasului”, a declarat Iulian Dascalu, presedintele Iulius Grup, la inaugurarea lucrarilor indraznetului proiect.

Biserica, freshmarket si magazine noi

Primul freshmarket din Timisoara va fi deschis aici, in cadrul Openville si va avea 500 de metri patrati. Produsele vor fi aduse direct de la producatorii locali, iar legumele si fructele vor fi mereu proaspete in acest fel.

Vor fi plantati 1.000 de copaci maturi, unii inalti de 10 metri, care deja au fost comandati in Italia, dar si 20.000 de arbusti.

Alaturi de magazinele deja existente in Iulius Mall Timisoara, vor mai fi deschise alte peste o suta de magazine pentru cei pasionati de shopping.

openville-mall-timisoara (5)

Ca o noutate, dezvoltatorul, Iulius Grup, va renova si va stramuta aici o bisericuta de lemn din secolul al XVIII-lea, care in prezent se afla in localitatea Jupanesti, din judetul Timis.

O parte din inelul 2 de circulatie al Timisoarei va fi construit in cadrul Openville. Un cadou pentru Timisoara!

La inaugurarea lucrarilor din cadrul Ansamblului multifunctional Openville Timisoara a participat si primarul Nicolae Robu care a anuntat cu bucurie ca o parte insemnata a inelului 2 de circulatie din Timisoara va fi construit in cadrul acestui proiect.

Avem in plan sa realizam inele de trafic ale Timisoarei. Inelul 1 este in faza avansata de realizare, iar inelul 2 este in faza de studiu si aceasta investitie realizeaza, pe banii dezvoltatorului, o portiune a inelului 2. Valoarea este de 8 milioane de euro, iar aceasta este ceea ce municipalitatea primeste cadou”, a declarat Nicolae Robu.

Arhitectul proiectului Openville este Radu Mihailescu, cel care a lucrat si la proiectul de renovare a centrului istoric al Timisoarei.

Openville este continuarea unui proiect de regenerare urbana care a inceput in urma cu 14 ani cand s-a studiat amplasarea aici a Iulius Mall. Alaturi de acest proiect de extindere vor fi si constructii noi pe Calea Aradului, pe strada Demetriade si pe strada care va lega proiectul de inelul 2 de circulatie. Aceasta lucrare poate fi comparata cu nasterea orasului Timisoara cand dintr-un nucleu expandeaza dezvoltarea in zonele adiacente”,  a declarat Radu Mihailescu, prezent si el la inaugurarea lucrarilor.

594.000 de metri patrati si 16.500 de locuri de munca

Openville va avea o suprafata totala construita de 594.000 de metri patrati , iar Iulius Mall va fi parte integranta. Cea mai mare pondere o va avea componenta office care va include sapte imobile cu o suprafata totala de peste 131.000 de metri patrati inchiriabili, printre care si cea mai inalta cladire din Romania care va avea 155 metri si 27 de etaje.

openville-mall-timisoara (6)

Openville va crea, la Timisoara si cel mai mare parc suspendat din Romania, un spatiu verde de peste 55.000 mp. Acest parc va avea prevazut un patinoar, carusel, fantani arteziene, piatete pentru evenimente, arbori si arbusti, dar si gazon special.

Cei care vor veni aici isi vor putea parca masinile pe cele 3.750 de locuri de parcare subterane si supraterane dotate cu un sistem inteligent de ghidare care ii va ajuta pe soferi sa gaseasca foarte usor locuri libere.

Openville inseamna si locuri de munca

Proiectul va crea peste 3.500 de locuri de munca in perioada de edificare a proiectului si alte 16.500 de persoane vor lucra in asnamblu, dupa finalizare, in cele sapte cladiri de birouri si in componenta de retail.

Piatra de temelia a acestui proiect indraznet a fost pusa, marti de catre Iulian Dascalu, presedintele Grupului Iulius, Nicolae Robu, primarul Timisoarei, Titu Bojin, presedintele CJ Timis, si prefectul Eugen Dogariu, nu inainte de sustinerea unei slujbe religioase de catre IPS Ioan, mitropolitul Banatului si mai multi preoti.

La temelie Openville a fost pusa si o capsula a timpului in care au fost asezate: un mesaj catre generatia viitoare, o fotografie cu proiectul, o alta fotografie din presa locala cu mai multe articole diferite care fac referire la acest proiect indraznet, dar si mai multe monede.

Foto: Virgil SimonescuInformatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 0comentarii

recomanda prietenilor

loading...