Start in proiectul ‘Un judet de 10’. Elevii scolilor din Timis invata sa planteze copaci pe care mai apoi tot ei ii vor ingriji. Foto

TIMIS. Ampla actiune de sadire de copaci in Timis prin care vor fi responsabilizati copiii.

Elevii din Albina si Giroc au fost primii din judet care au inceput sa plateze copaci in apropierea scolilor in care invata.

CITESTE SI: La a treia amenda pentru ca nu se cumpara certificatele de poluare, Colterm intra in faliment. Dominic Fritz nu vede ca solutie decat o noua scumpire a gigacaloriei si asteapta un colac de salvare

Micutii au aflat mai intai legenda mesteacanului, dar si ca stejarul este arborele simbol al Romaniei, dupa care au trecut la treaba.

Micutii de la gradinita din Albina si elevii Liceului Teoretic „David Voniga” din Giroc, ajutati de dascali, au sadit mai mult puieti, pe care ii viitor tot ei ii vor uda si ii vor curata.

Pana in prezent, in proiectul demarat de Asociatia Verde de Banat, cea care a pus la dispozitie arborii, si sprijinit de Consiliul Judetean Timis si Inspectoratul Scolar, s-au inscris 50 de scoli.

Multumesc intregii echipe care a facut posibil proiectul „Un judet de 10”: cadrelor didactice, elevilor, Inspectoratului Scolar, colegilor din Consiliul Judetean si, nu in ultimul rand, reprezentantilor Asociatiei Verde de Banat. Acestia au pus la dispozitie materialul saditor si au sustinut scurte sesiuni educative, legate de modalitatile de plantare si de intretinere a copacilor plantati.
Gradinita din Albina si liceul din Giroc sunt acum mai bogate prin puieti de mesteacan, tei si stejar care sunt sigur ca vor prinde cele mai puternice radacini„, a spus Alexandru Proteasa, vicepresedintele Consiliului Judetean Timis.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

loading...

  Pareri

 1. Ion spune:

  Superb, ii asteptam la anul la scos de cartofi, la muncile agricole.

  Daca asta nu se cheama expoatare atunci nu stiu ce mai este.

  Un ins a scris un proiect, a obtinut finantare si s-a folosit de copii pentru a promova acest proiect.

  Volunatriatul este pe baza de voluntariat, sper macar ca i-au prostit pe parinti sa semneze un act ca sunt deacord.

  Cativa profesorii si institutii au mancat o paine in baza proatiei astea.

  Sper doar ca, copii sa nu se imbolnaveasca si daca o fac sa dea scoala in judecata!

  S-au intors orele de cultura civica, cum sa fii un bun cetatean si sa maturi curtea scolii!

  • @ion spune:

   Cu siguranta ai de invatat de la copiii care au participat la eveniment!

  • Iosif Martinescu spune:

   Noi,Verde de Banat NU am primit nici un bănuț de la nimeni pt a face acest program educativ.Toți voluntarii noștri sunt angajați în firme private.Și DA…puieții sunt cumpărați din bani personali.Dar, sigur nu ne credeți!
   Să mai știți că elevii s-au bucurat f.mult la plantare și nu i-a obigat nimeni!
   Dacă în schimb căutați pe pagina noastră de FB veți vedea până și copil de 3 ani plantând!
   Poate veniți cu noi sâmbâtă la plantarea de la Giarmata!