Start in programul Rabla pentru electrocasnice de 7 zile. Cum poti sa scapi de frigiderul sau televizorul vechi si sa iti iei altele noi

Administratia Fondului de Mediu a anuntat vineri inceputul inscrierii pentru programul Rabla pentru electrocasnice, programul prin care romanii pot sa isi inlocuiasca electrocasnicele vechi si cu consum mare de energie cu unele noi si mai prietenoase cu mediul.

CITESTE SI: Porneste Maratonul Vaccinarii la Timisoara, intr-o atmosfera de spectacol. Concerte si expozitii, 600 de voluntari, Pfizer si Johnson&Johnson, analize gratuite 

Romanii vor avea la dispozitie sapte zile pentru a se inscrie in program prin crearea contului de utilizator in aplicatia informatica dedicata. Contul de utilizator este un element de noutate al acestei editii a programului si permite atat selectia voucherelor, cat si urmarirea statusului acestora.

AICI va puteti inscrie pentru programul Rabla pentru electrocasnice.

Cei care vor sa intre in program au obligatia sa incarce cartea de identitate sau buletinul si o declaratie pe proprie raspundere pusa la dispozitie de AFM pana la momentul utilizarii voucher-ului.

Valabilitatea voucherelor este de 15 zile de la data validarii acestora de catre AFM, termen in care trebuie utilizate la un comerciant validat.Dupa inscrierea solicitantilor prin crearea conturilor de utilizator, demareaza etapele de selectie, in aplicatia informatica, a voucherelor aferente echipamentelor noi, prima categorie fiind cea a masinilor de spalat rufe/vase si a frigiderelor/congelatoarelor. Perioada de derulare a unei etape de selectie a voucherelor dintr-o categorie este de 14 zile sau pâna la epuizarea bugetului alocat etapei respective„, transmit reprezentantii Administratiei Fondului de Mediu.

Programul va avea urmatoarele etape:

Inscrierea persoanelor fizice in aplicatie, prin crearea conturilor de utilizator (14 mai-20 mai);

Etapa I: Selectia voucherelor aferente categoriei din care fac parte masinile de spalat rufe/vase si frigiderele/congelatoarele (21 mai – 3 iunie)

Etapa II: Selectia voucherelor aferente categoriei din care fac parte televizoarele, laptopurile si tabletele (4 – 17 iunie)

Etapa III: Selectia voucherelor aferente categoriei din care fac parte aparatele de aer conditionat, uscatoarele de rufe si aspiratoarele (18 iunie – 1 iulie).

Anul acesta, echipamentele incluse in program si sumele aferente fiecarui echipament sunt:

400 de lei pentru masini de spalat rufe, inclusiv cu uscator având cel putin noua clasa energetica C
400 de lei pentru masini de spalat vase având cel putin noua clasa energetica D
400 de lei pentru aparate de aer conditionat, inclusiv aparate de aer conditionat portabile, cu eficienta energetica la racire cel putin A++
400 lei pentru categoria frigidere/combine frigorifice/lazi frigorifice/congelatoare având cel putin noua clasa energetica E
400 lei pentru televizoare având cel putin noua clasa energetica E
400 lei pentru uscatoare de rufe cu eficienta energetica cel putin A++
200 de lei pentru aspiratoare cu un consum de energie mai mic de 43 kWh/an
500 de lei pentru laptopuri
300 de lei pentru tablete.

Mai multe detalii puteti gasi AICI

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

loading...