Noutati :

Stampile speciale de sarbatoare la Posta Romana

7 februarie, 2011 - 05:49 PM
Autor: Liliana Iedu      
Categorie: UTILE
1

Centrul Regional Retea Postala Timisoara va organiza o serie de evenimente filatelice care marcheaza date si momente de referinta, actuale sau comemorative, girate de Federatia Filatelica Romana.

In data de 12 februarie, la Oficiul Postal nr 1 Arad, se va utiliza stampila de zi omagiala „Liga Europei Centrale la baschet feminin Final Four”, pe trimiterile postale din acea zi.

Evenimentul este unul special, in conditiile in care conducerea Ligii Europei Centrale de baschet feminin a decis sa atribuie organizarea Turneului Final – Final Four CEWL 2010/2011- reprezentantei BC ICIM Universitatea Vasile Goldis Arad. Acestea se va desfasura in 12 si 13 februarie, Aradul devenind, implicit,  capitala baschetului feminin din Europa Centrala.

Asociatia Filatelistilor „Aradul” si Centrul Regional Retea Postala Timisoara marcheaza acest moment de sport la superlativ, prin stampila de zi omagiala.

Acelasi gen de stampila speciala se va utiliza si la Oficiul Postal Jimbolia, de aceasta data pentru un eveniment cultural, „Petre Stoica – 80 de ani de la nastere”, in data de 15 februarie.

Petre Stoica, nascut in 1931, la Peciu Nou si decedat in 2009, la Jimbolia, a fost un poet, traducator, publicist, colectionar de presa si bibliofil roman, considerat scriitorul cu cea mai mare longevitate literara.  A fost unul dintre intemeietorii spirituali ai „generatiei 60” alaturi de Nichita Stanescu, Matei Calinescu, Mircea Ivanescu sau Cezar Baltag.

Stampila de zi omagiala se va utiliza doar in ziua organizarii evenimentului.

In 17 februarie, la Oficiul Postal Resita 1, filatelistii marcheaza un alt eveniment „25 de ani de la moartea poetului Rolf Bossert”, iar Centrul Regional Retea Postala Timisoara participa, prin utilizarea stampilei speciale pentru acest moment.

Stampilele de zi omagiale vin de la Muzeul National Filatelic.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 1comentarii

recomanda prietenilor

loading...

Pareri

  1. Parerea mea? din ce in ce mai proasta despre serviciile postei din Timisoara!!!Ma refer aici la livrarea coletelor externe;ni s-a tot promis ca anul 2018 aduce modernizare,mai multa operativitate,etc…Astept un colet extern, care a ajuns la BSI in 09.05.18,pe site-ul de tracking apare ajuns in Timisoara in 13.05.18;de atunci este „in prelucrare”!!!Sa fim seriosi!”Prelucrarea” este lene,nepasare,ca de obicei!!!Nimeni nu se ocupa de acest aspect al functionarii serviciilor postale din orasul cu bun renume in toate,altadata?!