Noutati :

Stalpii de iluminat ai Timisoarei – raiul lipitorilor de afise ilegale! Cat de mare e amenda?

10 septembrie, 2014 - 11:52 AM
Autor: Anonim      
Categorie: EVENIMENT
1

TIMISOARA. Afise lipite unele peste altele in mare graba, bucati zdrentuite de postere rupte sau spalate de ploi, fasii de banda adeziva sau urme de clei prelins. Cam asa s-ar putea descrie stalpii de iluminat stradal ai Timisoarei. Aceasta pentru ca multi cetateni care nu dau doi bani pe lege vor cu tot dinadinsul sa-si faca publicitate fara sa plateasca. Asa s-a ajuns ca orasul e impanzit de afise cu anunturi gen „caram moloz si mobila, ieftin si serios„, „fac masaj la domiciliu” sau „dau meditatii la vioara si oboi„.

In patrularile lor, politistii locali incearca sa-i prinda pe lipitorii de astfel de afise.
Ieri au pus mana pe unul, pe bulevardul Take Ionescu. Acesta prindea pe stalpii de iluminat postere ce faceau publicitate unei firme de paza.

L-au legitimat rapid pe barbatul inarmat cu lipici si afise. Are 43 de ani si e din Timisoara. I-au ars o amenda sa o tina minte.

Politistii reamintesc faptul ca se sanctioneaza lipirea afiselor, posterelor sau anunturilor publicitare in alte locuri decat in cele autorizate, folosirea de afise, postere sau pliante de publicitate in incinta societatilor comerciale sau instituiilor publice fara achitarea taxelor de publicitate, montarea de panouri publicitare sau benere fara acordul organelor de specialitate.
Amenda pentru incalcarea acestei legi este intre 1000 si 2000 de lei,
De la inceputul anului, politistii locali au dat 218 sanctiuni pentru acest tip de abatere.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 1comentarii

recomanda prietenilor

loading...

Pareri

  1. Ar trebui sa-i urmareasca si pe cei ce „agata” pliante pe masini.
    Solutia e simpla: se gasesc afise/postere/pliante, se da direct amenda firmei/persoanei de contact scrisa acolo. Ca sunt convins ca nimeni nu pune pliante si afise pentru diferite firme/persoane fara ca acestia sa stie.