Noutati :

Stagiul militar voluntar a fost adoptat! Cine si cum poate deveni rezervist voluntar?

13 octombrie, 2015 - 07:15 PM
Autor: Anonim      
Categorie: NATIONAL
0

Legea privind Statutul rezervistilor voluntari a fost adoptata de senat. Astfel, cetatenii romani
cu domiciliul stabil in tara noastra pot deveni rezervisti voluntari, pe baza unui contract individual, pe durata nedeterminata si cu anumite conditii.

Legea stabileste „provenienta, drepturile si obligatiile, modul de recrutare si selectie precum si modul de indeplinire a serviciului militar de catre rezervistii voluntari”.

Vor putea deveni rezervisti atat barbatii, cat si femeile, daca indeplinesc o serie de cerinte. Trebuie sa fie devotati statului roman si sa nu apartina unor asociatii religioase care contravin normelor de pastrare a oridinii publice. In plus, cei care vor sa devina rezervisti voluntari trebuie sa execute intruirea in unitatea la care sunt incadrati timp de 15 zile, anual.

Citeste mai mult aici.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 0comentarii

recomanda prietenilor

loading...