Noutati :

Stadiul lucrarilor la pasajele Jiul si Popa Sapca in Timisoara! Cand se deschide a doua banda de circulatie pe Popa Sapca?

25 octombrie, 2016 - 12:03 PM
Autor: Daniel Balteanu      
Categorie: ADMINISTRATIE
2

TIMISOARA. Se lucreaza de zor pe cele doua santiere deschise la pasajele de cale ferata Jiul si Popa Sapca, da asigurari primarul Nicolae Robu. Edilul sef al Timisoarei sustine chiar ca lucrarile sunt atat de avansate incat la Jiul se vor incheia inainte de termen.

CITESTE SI: Doua lanturi de hoteluri faimoase vor la Timisoara! Unde cazam turistii in Capitala Culturala a Europei?

La Jiul se reloca acum retelele de gaz si de apa, se executa zidul de sprijin pe breteaua catre gara si se lucreaza la extinderea la 4 benzi. Si la asta se adauga una de realizare a unui radier, la adancime foarte mare, si aducerea unui cadru prefabricat care va fi introdus apoi sub calea ferata. Suntem increzatori ca vom reusi sa finalizam lucrarile la pasajul Jiul chiar inaintea termenului propus. Vreau sa precizez ceva ce am spus si la Michelangelo: s-a avansat mult fara a vedea acolo furnicar de muncitori. Unii se mira ca nu sunt mai multi oameni. Sunt atatia cati trebuie sa fie pentru dimensiunea zonei. Nu as putea sa va spun in procente. Nu are relevanta procentajul pentru ca unele lucrari merg mai usor. Dupa aprecierea mea suntem aproape de jumatate perioadei de implementare, probabil 40% executie propriu-zisa. Poate 35%, dar e o estimare a unui nespecialist. La Jiul, Specialistii spun ca stadiul e la 30% din lucrari. La Popa Sapca estimarea este de circa 25% din lucrare. A doua banda se deschide in decembrie„, a precizat primarul Timisoarei Nicolae Robu.

CITESTE SI: EXCLUSIV! Aeroportul International Timisoara va fi precum Verona ori Bergamo! Ce se intampla chiar acum?

Va reamintim, Pasajul Jiul va fi largit la cinci benzi de circulatie, in timp ce strada Jiul va fi largita la patru benzi. In zona pasajului vor fi amenajate trotuare si pe o parte si pe cealalta, si vor fi construite si piste pentru biciclisti. Durata de realizare a proiectului este de 14 luni, iar suma alocata pentru asta este de aproape 18 milioane de lei.

Pasajul Popa Sapca va fi largit la 23 de metri si va avea o inaltime de 4,65 m. Strada Popa Sapca va avea 4 benzi de circulatie, cate doua pe fiecare sens, care vor insuma 14 metri latime, de la Punctele Cardinale si pana la cimitirul Eroilor. Vor fi amenajate trotuare si piste de biciclete.

Lucrarile sunt executate de firma Sylc Con, care a castigat licitatia, si costa 23.999.000 lei, la care se adauga TVA, adica 5,3 milioane de euro. Potrivit contractului, constructorul trebuie sa termine lucrarea intr-un an si jumatate din momentul deschiderii santierului.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 2comentarii

recomanda prietenilor

loading...

Pareri

  1. De Calea Martirilor nu vorbeste NIMENIIIII…nici macar PRESA!!!!!!!!!!!!! ESTE UN HAOS TOTAL IN ZONA ASTA. CAND SE VOR TERMINA LUCRARILE DOMNULE PRIMAR IN ACEASTA ZONA???? CEI CARE MUNCESC ACOLO ZILNIC SPARG CATE O TEVA DE GAZ SAU DE APA…CAT SA MAI REZISTAM?????????? ACEASTA LUCRARE ESTE O BATAIE DE JOC!!!!

  2. Strada Gospodarilor ( paralelă cu Martirilor) acum se repară/plombeaza/asaltează. Nu s-a stiu ca va fi traficul deviat pe acolo??? Toată vara au frecat buha!!!! Poate au sa termine în 2 ani(după contract) dar puteau să termine Şi într-un an!!! Danke Robu, lucrează astia ca în Germanica!!!(ca tu ești umblat si esti atotștiutor)