Noutati :

SRI va putea sa iti verifice calculatorul fara mandat! Parlamentul a dat unda verde legii securitatii cibernetice

19 decembrie, 2014 - 06:03 PM
Autor: Anonim      
Categorie: NATIONAL
0

Controversata lege a securitatii cibernetice a fost votata in Senat de toti cei 92 deputati prezenti in sala, oferind Serviciului Roman de Informatii acces liber pentru a inspecta toate informatiile, programele si datele care se gasesc pe computerele de acasa, fara nevoia unui mandat. Controversata lege prevede autorizarea perchezitiilor informatice, chiar si fara acordul unui judecator.


Noua lege va fi trimisa pentru promulgare Presedintelui Romaniei, urmand sa intre in vigoare in urmatoarele zile, daca nu cumva acesta o va trimite inapoi Parlamentului pentru reexaminare.

Printre altele, legea prevede ca cetatenii sunt obligati sa puna la dispozitia serviciilor telefoanele, tabletele, laptopurile si PC-urile pe care le detin, fara a fi nevoie de prezentarea unui mandat sau alta aprobare a puterii judecatoresti, fapt ce vine in contradictie cu principiile libertatilor cetatenesti privitoare la perchezitii si supravegheri fara mandat.

Dupa promulgare, legea va permite infiintarea unui “Sistem National de Securitate Cibernetica”, condus de un “Consiliu Operativ de Securitate Cibernetica”, format din reprezentanti ai MApN, MAI, MAE, MSI, SRI, SIE, STS, SPP, ORNISS si CSAT si aflat sub conducerea consilierului prezidential pentru aparare si securitate nationala.

Sursa: go4it.roInformatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 0comentarii

recomanda prietenilor

loading...