Noutati :

Sprijin pentru tinerii antreprenori, prin Fondul National de Garantare

11 iulie, 2019 - 07:16 PM
Autor: Bianca Dichis      
Categorie: ECONOMIC
0

TIMISOARA. Noi posibilitati de garantare din partea Fondului National de Garantare a Creditelor pentru Intreprinderile Mici si Mijlocii pentru tinerii antreprenori care vor sa acceseze programul Start Up Nation.

FNGCIMM a semnat o conventie cu doua banci, astfel ca antreprenorii pot beneficia de garantii individuale este de maximum 160.000 LEI, aferenta unei finantari de 200.000 lei, procentul de garantare fiind de maximum 80% din valoarea creditului aprobat de banca.

Prin semnarea conventiilor de lucru cu cele doua banci, FNGCIMM sustine beneficiarii Programului, start-up-urile declarate eligibile putand accesa finantarea necesara de la banci printr-o procedura simplificata si optimizata.

Garantiile aferente finantarilor acordate beneficiarilor Programului Start-up Nation pot fi acordate in termen de 2 zile lucratoare de la data transmiterii solicitarilor de garantare insotite de documentatia corecta si completa, in limita unor plafoane de garantare stipulate in Conventiile incheiate cu bancile si in termenii respectivelor conventii, dupa aprobarea finantarilor.

„Performantele economice realizare de firmele din judetul Timis sunt deosebite, iar judetul se remarca prin rata de ocupare a fortei de munca, prin castigul mediu net realizat si astfel, aceste elemente contribuie la stabilitatea mediului de afaceri, care se dezvolta permanent. FNG este o institutie financiara nebancara, suntem efectiv sprijinul de sustinere a ecosistemului de bussiness in Romania. Saptamana trecuta am semmat doua conventii de garantare cu doua banci, pentru sustinerea tinerilor antreprenori. La nivel national au fost depuse 33.516 proiecte in anul 2019, din care agentiile regionale urmeaza sa semneze contracte de finantare cu circa 10.000 de aplicanti. Pe zona de Vest au fost selectate 1000 de planuri de afaceri”, a declarat Gheorghe LAPADAT, Director General al FNGCIMM.

Reprezentantii Camerei de Comert, Industrie si Agricultura Timis sprijina, la randul lor, tinerii antreprenori, facilitand relationarea intre acestia si Fondul National de Garantare.

„Numai anul trecut am avut doua evenimente care au avut un real succes. A existat interes, este bine venita si aceasta intalnire. Noi, Camera de Comert, sprijinim mediul de afaceri, iar aceasta este inca o oportunitate de a face acest lucru. Sprijinim antreprenorii si antreprenoriatul prin garantare si finantare. Vedem oferta de finantare a IMM-urilor si a start-up-urilor. Vreau sa pun accent pe colaborarea noastra foarte buna cu Fondul National de Garantare si cu domnul director si am dori ca de acum inainte sa organizam cat mai multe evenimente impreuna, pentru ca Timisul, din toate punctele de vedere, este fruntas”, a spus Florica Chirita, presedintele executiv al CCIAT.

Pentru FNGCIMM, Programul Start Up Nation 2017 a reprezentat oportunitatea sustinerii a 5.100 de antreprenori din intreaga tara, volumul garantiilor acordate depasind 780 de milioane de lei. Institutia a contribuit astfel la crearea a cca 12.500 de noi locuri de munca, din care aproape 10.000 au fost ocupate de persoane din randul somerilor, absolventilor sau persoanelor defavorizate.

***

Fondul National de Garantare a Creditelor pentru intreprinderile Mici şi Mijlocii (FNGCIMM SA-IFN) este o institutie financiara nebancara, cu capital de risc, infiintata in scopul facilitarii accesului IMM-urilor la finantari, prin acordarea de garantii pentru instrumentele de finantare contractate de la banci comerciale sau din alte surse. FNGCIMM instrumenteaza programe guvernamentale destinate relansarii economice, dezvoltarii mediului de afaceri, precum şi crearii si sustinerii de locuri de munca, functionand ca o societate comerciala pe actiuni, cu actionar unic statul roman, sub supravegherea prudentiala a Bancii Nationale a Romaniei.

Garantia FNGCIMM SA – IFN este de maxim 80% din valoarea imprumutului, fara a depasi suma de 2,5 milioane euro/beneficiar şi se emite la solicitarea institutiilor finantatoare partenere, pentru finantari aprobate, pe baza analizei documentelor prezentate de catre finantator.

FNGCIMM SA – IFN colaboreaza cu 27 institutii financiare in baza unor conventii de lucru.
Garantia FNGCIMM SA – IFN este cea mai lichida garantie, platibila in maxim 90 zile de la solicitarea de plata a finantatorului, insotita de documentatia completa, fata de minim 2 ani, durata medie de executare a unei ipoteci.

FNGCIMM SA – IFN asigura o acoperire teritoriala nationala, raspunzand solicitarilor intreprinzatorilor prin toate cele 3 sucursale, 4 reprezentante si 3 filiale. In baza apartenentei sale la AECM (Asociatia Europeana a Institutiilor de Garantare – asociatie ce reuneste 47 de fonduri de garantare mutuale, private si publice, banci de dezvoltare si fonduri de contragarantare din 23 de state membre ale UE, precum si din Turcia, Serbia, Bosnia si Herzegovina, Federatia Rusa si Kosovo), FNGCIMM functioneaza dupa reguli si principii europene.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 0comentarii

recomanda prietenilor

loading...