UPDATE! Spitalul Victor Babes din Timisoara, din nou pe avarie: ‘Nu mai sunt bani decat de salarii’

TIMISOARA. Dupa aproape doua luni de cand anuntau ca intra in greva si nu mai pot asigura serviciile medicale, reprezentantii Spitalului „Victor Babes” se confrunta din nou cu probleme. Conducerea unitatii este nemultumita ca trebuie sa semneze din nou un act aditional cu Casa de Asigurari de Sanatate Timis si nu noul contract, asa cum li s-a promis.

„Casa Judeteana de Asigurari de Sanatate ne-a mai pus, inca o data, in fata aceluiasi fapt, care ne obliga sa facem ceea ce noi nu mai vrem sa facem, cu semnatul actului aditional, pe care noi vom refuza sa-l semnam. Probabil ca vor incepe niste miscari sindicale, pentru ca deja e bataie de joc. Nu ne-au spus nici cand semnam noul contract, nici in ce conditii… In mod normal, de la 1 iulie trebuia semnat noul contract. Ne mai obliga la inca o luna de contract aditional, iar problema este ca acest act aditional aduce conditii foarte proaste pentru spital, ceea ce noi nu putem sa acceptam”, a declarat pentru opiniatimisoarei.ro medicul Cristian Oancea, directorul medical al Spitalului „Victor Babes” din Timisoara.

Pe de alta parte, reprezentantii Casei Judetene de Asigurari de Sanatate Timis spun ca s-au aliniat la regulile stabilite la nivel national, astfel ca semnarea noilor contracte cu unitatile medicale si cu furnizorii de servicii va avea loc abia luna viitoare.

„Pana la 30.07.2016 se merge pe act aditional, actele aditionale pentru luna iulie se incheie pana la 30.06.2017. Acestea sunt acte aditionale pentru luna iulie. Incepand cu 1 august se semneaza contract nou de furnizare de servicii cu Casa de Asigurari”, au transmis reprezentantii Casei Judetene de Asigurari de Sanatate Timis.

Conducerea Spitalului „Victor Babes” a precizat ca, din fondurile pe care le mai are, unitatea nu mai poate asigura decat salariile angajatilor pentru luna iunie. Mai mult, datoria pe care unitatea o are catre furnizorii de servicii si medicamente se ridica la aproximativ 2 milioane de lei.

CITESTE SI: Un spital din Timisoara intra in greva! Directorul: Vom asigura doar urgentele! Ce se intampla?

Spitalul s-a mai confruntat cu astfel de situatii, atat anul trecut, cat si in luna mai a acestui an. In ambele cazuri, reprezentantii unitatii au acceptat, intr-un final, sa semneze actele aditionale la contractul cu CJAS.

UPDATE: Reprezentantii Casei de Asigurari de Sanatate Timis au emis un comunicat, imediat dupa ce termenul de semnare a actelor aditionale de prelungire a contractelor cu furnizorii de servicii si spitale a expirat.

„Casa Judeteana de Asigurari de Sanatate Timis face urmatoarele precizaricu privire la nesemnarea actului aditional de catre Spitalul de Boli InfectioaseVictor Babes Timisoara:

– Spialul Victor Babes este singurul spital din judet care nu a semnatactul aditional de furnizare de servicii medicale pentru luna iulie.

Atragem atentia ca nesemnarea actului aditional cu CJAS, conduceimplicit la neplata serviciilor medicale efectuate incepand cu data de 1 iulie 2016,iar asiguratii nu vor avea acces gratuit la serviciile medicale oferite de acestfurnizor.

Mai precizam ca Spitalul Victor Babes este singurul din judet care nu aconsumat fondurile alocate de CJAS Timis pentru lunile aprilie si mai.Astfel, in cele doua luni spitalul a ramas cu sume neutilizate de aproximativ600.000 lei. Bugetul alocat de CJAS Timis, pentru luna iulie Spitalului VictorBabes este de 1.547.350, 39 lei”.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

loading...