Noutati :

Spitalul nou-nout din Timisoara care sta cu portile inchise de mai bine de un an. Ce primim in loc de aparatura medicala de la Ministerul Sanatatii

29 mai, 2018 - 09:53 AM
Autor: Bianca Dichis      
Categorie: SANATATE
1

TIMISOARA. Desi este finalizata in proportie de mai bine de 50% si ar putea trata pacientii cu arsuri grave, Clinica de Mari Arsi din Timisoara sta cu portile inchise.

CITESTE SI: Bataie de joc. Singura firma dispusa sa proiecteze un spital oncologic la Timisoara, refuzata. Ce spune ministrul Sanatatii 

De mai bine de un an, 3 din cele 5 boxe amenajate in cel mai mare spital de mari arsi din tara nu pot fi date in folosinta pentru ca Ministerul Sanatatii, cel care ar trebui sa doteze spitalul cu aparatura medicala, ne ofera in schimb… promisiuni.

„Exista promisiuni, a fost deja facuta o vizita a domnului director din cadrul Ministerului, care se ocupa de relatiile si investitiile prin fonduri de la Banca Mondiala. Noi speram ca in luna august va incepe livrarea de echipamente, astfel incat macar primele trei boxe, pe care acum le avem gata, sa fie apte de functionare”, spune pentru opiniatimisoarei.ro Marius Craina, managerul Spitalului Judetean din Timisoara, de care apartine Clinica de Mari Arsi.

In timpul scurs de la finalizarea lucrarilor de construire a spitalului de arsi, de mai bine de un an, ministerul face… licitatii.

CITESTE SI: Un spital important din Timisoara va fi mutat. Sunt luate in calcul 3 variante. Unde ar putea fi tratati pacientii 

„Licitatia la Ministerul Sanatatii se face pe portiuni, pe categorii de aparate, adica o parte se liciteaza pe ATI, o parte pe bloc operator, o parte se liciteaza pe chirurgia plastica…deci sunt mai multe licitatii care impreuna vor asigura livrarea de aparatura medicala. Pe masura ce se incheie licitatiile, noi incepem sa primim. Am format o comisie la Spitalul Judetean din sefi de sectii, sefi de chirurgie plantica, sefi de terapie intensiva si mai multi colegi din sectiile respective, o comisie de receptie. Sa zicem ca Ministerul Sanatatii a finalizat licitatia pentru paturi de terapie intensiva. Se intruneste comisia, daca planul corespunde cu ce am cerut noi, luam, daca nu corespunde, returnam”, a completat pentru opiniatimisoarei.ro Marius Craina.

Intre timp, la Timisoara se lucreaza la finalizarea ultimelor doua boxe din Spitalul de Mari Arsi, pentru ca atunci cand va primi si aparatura, clinica sa poata functiona la capacitate maxima.

Desi Clinica din Mari Arsi din Timisoara ar urma sa aiba doar 5 rezerve, va fi cea mai mare din tara, in conditiile in care la Spitalul de Arsi din Bucuresti exista doar 4 boxe destinate pacientilor cu arsuri grave.

Valoarea aparaturii cu care urmeaza sa fie dotata Clinica de Mari Arsi din Timisoara se ridica la aproximativ 17 milioane de lei, conform caietului de sarcini.

Aici urmeaza sa lucreze 50 de oameni, pe posturi de medici, asistenti, infirmieri si brancardieri.

CITESTE SI: Veste buna. Suntem aproape de semnarea finantarii pentru un nou spital la Timisoara. Va fi legat prin pasarele de Judetean, Casa Austria si Ortopedie Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 1comentarii

recomanda prietenilor

loading...

Pareri

  1. Cred ca si in acest caz se poate „intona” cantecul mobilizator „multumim din inima partidelor/partidului”.