Spitalul Municipal sa se mute in locul Judeteanului, cand Timisoara va avea un Spital Regional! Cine vrea asta?

TIMISOARA. A gasit solutia! Primarul Nicolae Robu anunta ca a facut  unele demersuri pentru construirea unui Spital Regional la Timisoara si ca, deocamdata, a primit promisiuni. Cu toate acestea, edilul crede ca Spitalul Municipal ar trebui sa se mute in locul celui Judetean.

Am facut diligente pentru ca si in Timisoara sa se realizeze un Spital Regional. Am primit adresa de la cabinetul ministrului Fondurilor Europene, Eugen Teodorovici prin care ni se aduce la cunostinta ca in urmatorul exerictiu financiar o atentie deosebita se va acorda si domeniului sanatatii. Mi se spune ca pe la mijlocul lunii martie sunt disponibile pentru consultare si ne vom putea interesa de posibilitatea de finantare pentru construirtea Spitalului Regional din Timisoara. Atseptam cu interes sa apara aceste specificatii si ne vom mobiliza sa depunem cat mai multe proiecte pentru tot ce ne intereseaza in Timisoara si daca vor fi eligibile proiectele de construire de spitale regionale, atunci vom avea cu certitudine un proiect si pentru realizarea pe fonduri UE a Spitalului Regional Timisoara„, a declarat Nicolae Robu.

Primarul mai spune ca actuala cladire a Spitalului Judetean ar putea fi folosita de Spitalul Municipal.

Actuala cladire a Spitalului Judetean ar putea fi folosita ca Spital Municipal care acum functioneaza in mai multe cladiri, iar Spitalul Regional sa functioneze cu mult mai multe sectii decat Spitalul Regional. Nu putem folosi cladiri vechi de 200 de ani ca spitale unde se zice ca sunt niste germeni acolo. In strategie va trebui sa vedem ca nu cred ca ar fi potrivit sa existe si Spital Regional si Judetean. Spitalul Regional va fi o structura mai puternica decat Judeteanul si ar ingloba atributele de Spital Judetean. Nu primaria decide asupra acestor lucruri, ci Ministerul Sanatatii, dar presupun ca in viziunea MS nu presupune ca in acelasi municipiu sa existe si Spital Regional si Judetean„, a mai spus Robu.

Edilul a mai precizat ca nu primaria este cea care va accesa fondurile europene pentru Spital Regional, dar ca daca se va putea, va contribui la proiect.

Nu primaria va incerca sa acceseze fondurile, vom vedea specificatiile unde ar putea sa apara si nevoile de implicare ale administratiei publice locale pentru proiecte care au ca titular alte structuri. Daca va fi asa, primaria se va implica pentru proiectele de interes major pentru Timisoara. Daca e nevoie, ne vom implica in proiectul Spitalului Regional, a centurii Timisoara, a unui racord mai bun al municipiului la autostrada, in proiectul centrului intermodal de marfuri, chiar daca titulari la astfel de proiecte ar fi altii si nu primaria. Daca nu se va permite asa ceva, eu voi actiona pe filierele de lobby pentru ca cei in drept sa genereze proiecte si apoi pentru ca acele proiecte sa fie luate in seama. Evaluarea proiectelor se va face dupa criterii clare si nu ma pot exprima eu in stabilirea punctajului„, a declarat primarul.

Premierul Victor Ponta a anuntat ca se vor construi trei spitale regionale pe exercitiul bugetar 2014-2020, la Iasi, Craiova si Cluj-Napoca.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

loading...