Noutati :

Spitalul Judetean Timisoara, Spitalul din Lugoj si cel de campanie au primit noi fonduri pentru lupta anti COVID 19 de la Consiliul Judetean Timis

29 aprilie, 2020 - 02:07 PM
Autor: Liliana Iedu      
Categorie: ADMINISTRATIE
1

TIMISOARA. Consilierii judeteni au aprobat noi alocari financiare pentru sanatate, in cadrul unei sedinte care a avut loc online, miercuri, la Timisoara.

CITESTE SI: Primele restrictii ridicate la Timisoara. Decizia Comitetului Local pentru Situatii de Urgenta

Este vorba de 3,35 milioane lei care au fost alocati pentru achizitionarea in regim de urgenta, montarea si punerea in functiune a unui Computer Tomograf la Spitalul Clinic Judetean de Urgenta Timisoara. Finantarea aprobata pentru acest spital nu este singulara, in luna martie fiind alocata suma de 4.5 milioane lei pentru achizitionarea a 10 paturi de terapie intensiva si a 75 de ventilatoare, necesare in tratarea cazurilor grave de COVID-19.

Consilierii judeteni au mai aprobat alte trei alocari, la Spitalului Militar din Timisoara, Spitalului Municipal din Lugoj, cât si pentru achizitionarea de servicii hoteliere dedicate personalului medical si auxiliar aflat in prima linie.

Astfel, CJ Timis a aprobat 200.000 lei pentru operationalizarea spitalului de campanie instalat in Timisoara, 150.000 pentru cumpararea de kituri de testare de catre unitatea sanitara lugojeana si 120.000 pentru cazarea personalului de la Spitalul Judetean. Banii provin din Fondul de Rezerva la dispozitia Consiliului Judetean Timis pe anul 2020.

Raspundem pozitiv solicitarilor venite dinspre spitale. Cele mai mari achizitii facute acum vor fi de mare folos si dupa ce vom câstiga lupta cu epidemia. Gândim in perspectiva. Sunt echipamente medicale importante, necesare pacientilor aflati in stare critica din cauza diverselor boli, nu doar a noului coronavirus”, spune presedintele CJ Timis, Calin Dobra.

De la primele semne ale epidemiei in judetul nostru si pana in prezent, CJ Timis a alocat sume importante pentru limitarea acesteia si protejarea medicilor si a pacientilor. Banii au provenit din ajustarea unor cheltuieli, cât si din cadrul finantarilor prevazute pe Agenda culturala si cea sportiva, in contextul in care multe dintre actiunile publice programate nu vor mai avea loc, cel putin in prima jumatate a acestui an.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 1comentarii

recomanda prietenilor

loading...

Pareri

  1. De ce la LUGOJ și de ce la Spitalul Militar??? Pe ce criterii S-a mers?