Noutati :

Spitalul Judetean Timisoara, in randul spitalelor de elita din Uniunea Europeana. Unitatea medicala a intrat oficial in categoria I de competenta

19 mai, 2011 - 02:47 PM
Autor: Roxana Deaconescu      
Categorie: SANATATE
4

TIMISOARA. Avem un spital de nota zece, spun reprezentantii Ministerului Sanatatii, care au clasificat Spitalul Clinic Judetean de Urgenta din Timisoara la categoria I dupa nivelul de competenta. Vom primi mai multi bani, iar unitatea medicala va asigura orice fel de investigatie sau tratament.

Spitalul Judetean va asigura, de acum inainte, asistenta medicala pentru toate specialitatile medicale. Va fi un spital de statie terminus, ceea ce inseamna ca medicii de aici vor putea efectua absolut toate investigatiile si tratamentele posibile pentru pacienti. O spune chiar managerul unitatii sanitare, Gheorghe Noditi, care este de parere ca aceasta clasificare va aduce mai multi bani Timisoarei si actului medical din oras.

„In primul rand, vom putea asigura asistenta medicala pentru absolut toate specialitatile. In al doilea rand, aceste spitale sunt considerate spitale de statii terminus, adica in sensul ca aici este limita unde se poate face absolut orice pentru pacient. Acest lucru, din start, aduce o finantare mai mare pentru Timisoara, mai buna decat celelalte categorii de spitale. Financiar, vor fi mult mai apreciate serviciile medicale pe care le efectuam. Este un lucru extraordinar, mai ales ca spitalele de regula cheltuie mai multi bani decat au, dar fiind faptul ca in fiecare an, cel putin noi, depasim numarul de cazuri pe care le contractam de la Casa de Asigurari”, a declarat Gheorghe Noditi pentru www.opiniatimisoarei.ro.

Urmeaza ca Ministerul Sanatatii sa decida cum va fi finantarea pentru aceasta categorie de unitati sanitare. Structura Spitalului Judetean din Timisoara se va schimba in urmatoarea perioada. Va avea mai multe specialitati, spune directorul institutiei.

„Exista deja o formula prin care noi ne-am angajat sa infiintam anumite specialitati pe care nu le avem. Putem vorbi, de exemplu, despre Pneumologie, Oncologie Medicala si multe altele, care sunt obligatorii si va trebui sa le respectam. Prima data va trebui sa vedem care va fi modalitatea de apreciere a spitalului din punct de vedere al activitatii, cat si financiar si, bineinteles, dupa aceea, sa ne facem si noi un program de activitate prin care, intr-adevar, sa respectam exact toate specialitatile pe care le avem. In al doilea rand, vom da un crez mai serios activitatii pe care o avem. Automat, oferim o calitate mai buna de servicii medicale”, a mai spus Gheorghe Noditi pentru www.opiniatimisoarei.ro.

In prezent, la Spitalul Judetean din Timisoara lucreaza aproape 260 de medici specialisti, in timp ce numarul total de angajati este de 2.300.

Celelalte spitale din Timisoara vor primi si ele in viitorul apropiat un nivel de clasificare, dupa competenta, de la Ministerul Sanatatii.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

 • 4comentarii

recomanda prietenilor

loading...

Pareri

 1. Pai sa vina JEGURILE de la MInister sa stea ore in sir la cabinetele arondate acestui infect spital!!
  Sau sa se interneze O SAPTAMINA in orice clinica ambulatorie-in afara de Casa Austria…
  Sa fii pacient in JUDETEAN echivaleaza cu alte boli colaterale pe linga nesimtirea crasa a asistentelor sau mediclor de garda…
  Repet in Casa Austria EXISTA bun simt,ce este acolo in JUDETEAN este JENANT !!!

 2. Sper ca nu si etajul IX,etajul mortii,ala sa-l duca la muzeul rusinii.

 3. NU E JENAT OMULE,E PUR DEZASTRU,E LAGAR DE EXTERMINBARE!!!!!

 4. Incredibil!
  Astia-s de pe alta planeta!

  Cum sa declari „avem spital de nota zece”?!?!