Noutati :

Spitalul Judetean, Liceul Henri Coanda si zeci de scoli si gradinite din oras datoreaza milioane de lei la Colterm. Raman fara apa calda si caldura daca nu-si platesc datoriile!

29 septembrie, 2011 - 12:47 PM
Autor: Roxana Deaconescu      
Categorie: SOCIAL
1

TIMISOARA. Spitalul Judetean Timisoara este cel mai mare datornic al societatii de termoficare din oras. Acestuia i se alatura si zeci de scoli si licee care, daca nu-si platesc datoriile, raman de saptamana viitoare fara apa calda si, mai incolo, si fara caldura.

Conducerea Spitalului Judetean nu a platit datoriile catre Colterm din luna decembrie a anului 2010. In total, are de  achitat 1,6 milioane de lei, bani pe care nici nu-i are in visterie.

Managerul unitatii sanitare se intalneste astazi cu seful Colterm, Aurel Matei,  sa vada ce se poate face pentru ca datoriile sa nu-i afecteze pe pacienti.

Va dati seama ca nu avem bani sa platim toate datoriile, dar ceva tot trebuie sa platim, nu putem lasa asa. Centrala noastra ar putea sa asigure necesarul in spital, dar mai avem si Ortopedia, mai avem si Casa Austria, Obstretica, Maternitatea Bega. Ei daca taie, taie la toti„, a spus pentru www.opiniatimisoarei.ro Gheorghe Noditi, directorul Spitalului Judetean.

Scolile raman fara apa calda de saptamana viitoare

Seful Colterm este decis sa opreasca apa calda si la mai multe scoli si gradinite din oras, in cazul in care primaria nu le plateste datoriile la intretinere.

Sunt multe scoli si gradinite care au facturi neachitate din luna februarie 2011. Am facut comunicarile necesare, am facut ordinele necesare. S-ar putea ca unii dintre directorii de scoli sa aiba surpriza ca de saptamana viitoare sa inchidem din apa calda si, daca nu-si vor achita din debite, probabil ca vor avea probleme si cu pornirea caldurii„, a anuntat Aurel Matei, directorul Colterm.

Liceul Henri Coanda are o datorie de 250.000 de lei la societatea de termoficare. Seful Colterm spune ca sunt mai multe scoli care au datorii de peste 100.000 de lei, dar si institutii de invatamant care au de platit doar cateva zeci de mii de lei.

Sumele totale se ridica cu tot cu majorari, la scoli, la 4 milioane de lei. Este o cifra foarte mare, pentru ca pe noi nimeni nu ne iarta. Cei de la gaz nu ne iarta, cei de la carbune nu ne iarta si celelalte firme cu care avem contracte de reparatii, de mentenanta, de achizitii de alte produse necesare. Nu ne dau fara bani„, a mai spus Matei.

Primaria Timisoara, cea care ar trebui sa plateasca datoriile scolilor si gradinitelor din oras catre COLTERM,s-a angajat ca va achita parte din facturi in zilele urmatoare.

E vorba de 4,1 milioane de lei. S-a facut rectificare bugetara si incepe plata facturilor in cateva zile. Parte din ele deja s-au achitat„, a spus pentru www.opiniatimisorei.ro Lacramioara Condea, purtator de cuvant Primaria Timisoara.

In ceea ce ii priveste pe timisoreni, acesti au in total o datorie de 3,3 milioane lei la regia de termoficare.  Iar institutiile din oras au restante de doua ori mai mari decat populatia.

Iata care sunt cei mai mari datornici din randul scolilor!

Liceul Henri Coanda – 272.856 lei
Colegiul Tehnic I. Mincu – 237.758 lei
Colegiul National Banatean – 476.366 lei
Colegiul Tehnic Vest – 212.114 lei
Liceul Sportiv – 182.256 lei
Scoala Generala nr. 30 – 145.128 lei
Scoala Generala nr. 21 – 117.918 lei
Colegiul Tehnic E. Ungureanu – 204.442 lei
Grupul Scolar Tudor Tanasescu – 224.233 lei
Grupul Scolar Industrial Alimentar – 198.996 lei
Colegiul Tehnic Regele Ferdinand – 245.300 lei
Grupul Scolar Auto – 92.938 leiInformatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 1comentarii

recomanda prietenilor

loading...

Pareri

  1. Stire falsa. Stire reala = nu vor platii si vor avea si apa si caldura.