Spitalul Judetean din Timisoara se transforma in galerie de arta. Tamplarul unitatii, artist in afara jobului, isi expune sculpturile. Foto

TIMISOARA. Holul de la intrarea in Spitalul Judetean s-a transformat intr-o galerie de arta, la inceput de decembrie. Timp de mai bine de doua luni, aici vor putea fi admitare o serie de sculpuri realizate chiar de unul dintre angajatii unitatii spitalicesti.

CITESTE SI: Putem urca in avion cu lichide peste 100 ml in bagajele de mana. Sistem nou de control la Aeroportul Timisoara. Foto 

Ciprian Surulescu este angajat ca tamplar la Spitalul Judetean inca de acum 21 de ani si, pentru ca i-a placut intotdeauna sa manuiasca dalta, a hotarat ca, inainte de orice, sa se specializeze in domeniu, astfel ca a urmat cursurile de sculptura in lemn, piatra si gips ale Scolii Populare de Arte din Timisoara. Apoi, a devenit membru al Asociatiei Artistilor Romul Ladea din Timisoara. Iar de atunci, ori de cate ori are timp, se indreapta spre atelierul in care, sub mainile sale iscusite, lemnul prinde viata.

Vreau sa invat mai multe despre cioplitul lemnului si despre olarit, apoi despre turnarea in piatra si in bronz. Toate aceste elemente naturale au un punct comun: pamantul iar lutul, lemnul si piatra se lasa imblanzite cand le lucrezi cu sufletul tau” spune sculptorul.

Lucrarile pe care Ciprian Surulescu le realizeaza sunt dintre cele mai diferite, in functie de dimensiunile materiei prime, de la radacini ale unor copaci la trunchiuri inalte, chiar si de doi metri.

Expozitia organizata la Spitalul Judetean va putea fi admirata incepand cu data de 5 decembrie, vernisajul ei avand loc in data de 16 decembrie. Lucrarile vor fi expuse pana la sfarsitul lunii ianuarie 2023.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

loading...

    Pareri

  1. Gigi spune:

    Problema e de ce in 2022 un spital are TAMPLAR tinand cont ca mobilierul ar trebui sa fie otel, aluminium, plastic si melaminate?!?

  2. Gepeto spune:

    Oricum, felicitări artistului pentru realizările sale.