Spitalul din Timisoara in care incalzirea e complet asigurata, dupa o donatie importanta

TIMISOARA. Este instalat in aceste zile la Spitalul de Boli Infectioase Victor Babes din Timisoara un nou cazan termic, ce va ajuta la incalzirea saloanelor, a cabinetelor medicale si a birourilor unitatii sanitare.

Noul echipament a fost amplasat in cladirea care adaposteste centrala termica a spitalului. Unitatea sanitara avea doua asemenea dispozitive pentru producerea agentului termic, insa, unul dintre ele a suferit o avarie majora, iar reparatia lui nu ar fi fost rentabila. Astfel, s-a optat pentru inlocuirea echipamentului. Noul cazan, obtinut ca urmare a unei donatii facute de magazinele Profi, are o putere nominala de aproape 1000 de kW si produce agent termic care, la iesirea din echipament, are o temperatura de 70 de grade Celsius.

Exact ca in cazul batranului panou electric, inlocuit in urma cu cateva saptamani, exista riscul unei avarii. O asemenea defectiune la sistemul de producere a agentului termic ar fi dus la imposibilitatea incalzirii spitalului. Noi am fost singura unitate sanitara din Timisoara care nu a avut de suferit din cauza crizei de la compania de termoficare Colterm. Spitalul nostru a avut in permanenta caldura si apa calda. in conditiile in care Spitalul Victor Babes este varful de lance in lupta anti COVID 19, nu am vrut sa riscam ca in acesta iarna sa ramanem fara caldura. Cu un cazan defect, orice avarie la cel de-al doilea echipament ne-ar fi lasat in frig. De aceea, am optat pentru achizitionarea unui cazan nou”, spune prof. dr. Cristian Oancea, managerul Spitalului de Boli Infectioase si Pneumoftiziologie Dr. Victor Babes Timisoara.

Imediat ce am aflat de la primarul Dominic Fritz ca spitalul risca sa ramana in frig in aceasta iarna, am cautat si am gasit resursele necesare pentru a-l pune la adapost fata de aceasta amenintare,” a declarat Calin Costinas, director general adjunct Profi.

Noul cazan este complet automatizat. Temperatura este monitorizata si reglata cu ajutorul unui calculator. Din cauza greutatii, de peste 1,5 tone, a fost necesara folosirea unei macarale pentru montarea lui.

Vreau sa le multumesc primarului Dominic Fritz si companiei Profi Romania care a donat suma de 30.000 de euro necesara achizitionarii cazanului. De asemenea, vreau sa ii multumesc producatorului echipamentului, si asta pentru ca, daca de obicei, din momentul comenzii si pana la livrarea dispozitivului trec 8 -10 saptamani, furnizorul a inteles necesitatea achizitiei cat mai rapide a cazanului, astfel incat a facut posibila aducerea lui intr-o saptamana. Multe dintre investitiile care s-au facut in ultimii ani la Spitalul Victor Babes au fost posibile datorita ajutorului comunitatii locale. De la echipamente medicale la instalatii electrice si, iata, acum termice, de la medicamente la paturi pentru bolnavi si chiar lenjerie, de la alimente la apa sau chiar amenajari interioare. Toate acestea inseamna pentru noi o recunoastere a eforturilor depuse in acesti aproape doi ani de lupta impotriva unui virus care ne-a schimbat tuturor vietile. Pentru toate astea va multumim!”, spune prof. dr. Cristian Oancea, managerul Spitalului de Boli Infectioase Victor Babes Timisoara.

Primele probe cu noul cazan vor fi facute saptamana viitoare, dupa instalarea completa a echipamentului de automatizare, urmand ca, dupa aceea, sistemul de termoficare sa functioneze la capacitate maxima.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

loading...

    Pareri

  1. vakzine machst frei spune:

    Israel: sapte doze pentru schema completa. deocamdata.