Spitalul din Timisoara aflat in prag de faliment iese la liman. Cati bani a primit de la Casa de Asigurari de Sanatate Timis?

TIMISOARA. Dupa un an greu, in care actul medical a fost amenintat in repetate randuri, din cauza lipsei de bani, Spitalul de Boli Infectioase Victor Babes din Timisoara a ajuns, in sfarsit, pe linia de plutire. Odata cu semnearea noului contract cu Casa de Asigurari de Sanatate, in vara, fondurile alocate unitatii medicale au crescut considerabil.

CITESTE SI: Un spital din Timisoara intra in greva! Directorul: Vom asigura doar urgentele! Ce se intampla?

„Bugetul primit prin contractul cu Casa Judeteana de Asigurari de Sanatate Timis pentru servicii medicale spitalicesti pe anul 2016 a fost majorat cu 2.859.566 lei. Astfel, Spitalul V. Babes din Timisoara beneficiaza, in anul 2016, de un buget mai mare, comparativ cu anul 2015, cu peste 1.000.000 de lei”, transmit reprezentantii spitalului.

Astfel, din acesti bani, reprezentantii spitalului nu doar ca vor putea asigura actul medical si vor avea fonduri pentru materiale sanitare si medicamente pentru bolnavi, ci vor putea sa isi achite si o parte din restantele pe care le au catre furnizori.

CITESTE SI:  Spitalul Victor Babes din Timisoara, din nou pe avarie: ‘Nu mai sunt bani decat de salarii’

Va reamintim ca, pana la jumatatea acestui an, Spitalul de Boli Infectioase Victor Babes acumulase datorii de 2 milioane de lei catre furnizorii de servicii si medicamente, iar in luna mai, se afla in pragul falimentului, nemaiputand asigura decat urgentele.

CITESTE SI: Pregatiti de GREVA. Angajatii Spitalului Victor Babes din Timisoara, gata sa iasa in strada. S-ar putea opri actul medical!

 

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.