Spitalul de Copii din Timisoara a gasit o solutie pentru a avea intrare separata la Sectia TBC

TIMISOARA. Directorul Spitalului de Copii din Timisoara, Ovidiu Adam, a anuntat ca a gasit o solutie pentru ca Sectia TBC a unitatii medicale sa aiba intrare separata, astfel incat sa fie evitat accesul prin curtea Directiei pentru Protectia Copilului, care e in subordinea Consiliului Judetean  Timis.

O discutie va avea loc, zilele acestea, la CJT, despre intrarea de la Sectia Pneumologie proaspat amenajata la Louis Turcanu, dupa ce a fost evacuata de Vladimir Carpaci dintr-un imobil care ii apartine.

CITESTE SI: Sectie evacuata la Spitalul de Copii din Timisoara! Proprietarul, Vladimir Carpaci, fiul lui Dulcea, a preluat cladirea. VIDEO!

Directorul Spitalului de Copii din Timisoara dr. Ovidiu Adam a propus ca solutie folosirea unei porti care acum nu este functionala.

Problema este in curs de rezolvare. Sper ca azi-maine o rezolvam. Solutia noastra e sa ne lase pe o poarta de acces, de langa sectie, pe care sa o automatizam noi, sa punem acces cu cartela, cu interfon, sa nu exista trafic necontrolat pe acolo”, a declarat dr. Ovidiu Adam.

Potrivit directorului de la Spiutalul de Copii, poarta se afla pe strada Iosif Nemoianu, iar acum nu este folosita, ci este asigurata cu lant si lacat.

De cealalta parte, directoarea de la Directia pentru Protectia Copilului, Emilia Milutinovici, spune ca a avut o discutie cu „vecinul” de la Spitalul de Copii si ca problema accesului trebuie rezolvata legal.

Am avut o discutie cu dumnealui. Am convenit asupra modalitatilor de acces. Am pus ca si problematica mai multe aspecte: posibilitatea contaminarii de catre personal, inclusiv a copiiilor din centru care au spatii de joaca in curte, apoi era vorba de securizarea bunurilor noastre, noi avem program de lucru pana la 16.30. Aparinatorii copiiilor de la spital raman in curte. Am avut evenimente neplacute de-a lungul timpului legate de furturi din Directie. Din aceste doua motive am avut o discutie prealabila cu domnul director in care sa cautam solutia optima de acces. In momentul de fata ei au acces liber pe poarta, tocmai pentru ca noi suntem o instituite de profil, de asistenta sociala, dar totul trebuie sa capete o forma legala. Noi avem drept de folosinta, proprietarul este CJT, tocmai de aceea am invitat si CJT la discutii. Acum pe poarat mare se intra, dar domnul director trebuie sa inteleaga ca trebuie parcursi pasii legali. Nu pot sa ii dau cheia de la intrare pur si simplu, fara pasi legali”, a declarat Emilia Milutinovici.

Cladirea care adaposteste nou amenajata Sectie TBC are, teoretic doua intrari: una prin curtea Policlinicii, dar prin care se intra si la o parte din cabinetele ambulatoriului si alta, prin spate, cu acces prin curtea Directiei pentru Asistenta Sociala si Protectia Copilului.

Familia Carpaci a intrat oficial, in 1 noiembrie, in proprietatea unui corp de cladire de la Spitalul de Copii „Louis Turcanu” din Timisoara, astfel ca Sectia TBC si laboratorul, care functionau in acest imobil, au fost mutate intr-una din celelalte sapte cladiri ramase ale spitalului.

Cladirea respectiva a fost retrocedata fostilor proprietari in anul 1995. Prin vanzari succesive, imobilul a ajuns in proprietatea familiei de romi Carpaci, care a cerut evacuarea. In 1 noiembrie a expirat ultimul termen de evacuare, astfel că Vladimir Carpaci s-a prezentat pentru a-si prelua proprietatea.

CITESTE SI: Noua Sectie TBC de la Spitalul de Copii din Timisoara, amenajata dupa evacuarea lui Carpaci, nu are ‘intrare’

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.