Spitalul de campanie de la Timisoara ar mai putea ramane inca un an pe Stadionul CFR

TIMISOARA. Spitalul de campanie, ridicat de Ministerul Apararii Nationale in luna aprilie 2020, pe Stadionul CFR din Timisoara pentru cazurile de COVID-19 de la acea vreme, mai ramane in aceeasi locatie, cel putin inca un an.

CITESTE SI: Primii bebelusi ar putea veni pe lume chiar inainte de Craciun in noua Maternitate Bega de la Timisoara. S-au montat o parte dintre geamuri, iar muncitorii au trecut la instalatii si finisaje interioare. Video 

Prefectul de Timis, Mihai Ritivoiu, a declarat ca a solicitat ca acest spital sa mai ramana functional o vreme, la Timisoara, desi in tara astfel de spitale au fost desfiintate, cu exceptia celor de la Timisoara si Constanta.

„Am facut o solicitare, in urma cu vreo doua saptamani, pentru a fi mentinut acest spital de campanie, in acest an, din varii motive ce tin de Capitala Europeana a Culturii si avand in vedere si razboiul din Ucraina”, a declarat pentru opiniatimisoarei.ro Mihai Ritivoiu, prefectul de Timis.

Reprezentantii Spitalului Militar Timisoara spun ca unitatea medicala mobila a MApN se afla in conservare. In acest moment, niciun pacient nu este internat aici, iar medicii isi desfasoara activitatea la Spitalul Militar din cartierul Cetate, iar in caz de nevoie vor fi detasati in locatia de pe Stadionul CFR.

„Nu avem pacienti la spitalul de campanie, acesta este in conservare. Avem, insa, disponibilitatea sa il opeationalizam conform solicitarilor. In prezent, personalul este la Spitalul Militar, iar in caz de nevoie va fi detasat pentru a face fata volumului de munca”, a declarat  pentru opiniatimisoarei.ro maior Cosmin Jian, purtatorul de cuvant al Spitalului Militar Timisoara care nu a putut preciza cand a fost externat ultimul pacient de la unitatea medicala mobila de pe arena sportiva. In tot cazul, in urma cu foarte multa vreme.

Va reamintim, in pandemie, in anul 2020, din cauza numarului mare de pacienti cu COVID-19, s-a decis ridicarea, la Timisoara, a unui spital de campanie pe Stadionul CFR. Acesta a functionat ca unitate medicala cu unele intreruperi, pana in prezent.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

loading...

  Pareri

 1. BUBAHUBA spune:

  mare bataie de joc luarea cu japca a acestui stadion pentru NIMIC
  Rusine ritivoiu, organizator de ruga satului la origine

 2. Rumburak spune:

  poate ne explica de-ne-aul de ce nu s-au pus containerele pe terenul de antrenament si anul viitor pe acest teren o sa fie construit nu conteaza ce.

 3. dorel spune:

  Se putea foarte bine lua cu asalt, curtea Spitalului Regional de Urgenta de pe Torontalului, aflat in paragina de vre-o 30 de ani. !!
  Dar NU. Ei au ales sa ocupe o baza sportiva, caci nu sportul, ci medicamentele ne vindeca !!