Spitalul de Boli Infectioase Victor Babes din Timisoara are Sectie de Terapie Intensiva de ultima generatie

TIMISOARA. O sansa in plus pentru bolnavii timisoreni si nu numai! Spitalul de Boli Infectioase „Victor Babes” inaugureaza oficial zilele acestea o sectie de Terapie Intensiva dotata la ultimele standarde europene, cu bani de la Banca Mondiala.

Desi  sectia ATI modernizata a fost deschisa la inceputul acestei saptamani, o femeie cu o forma severa de hepatita e deja internata intr-unul dintre saloane. In total, 5 paturi cu saltele adaptabile la greutatea corpului sunt disponibile pentru pacientii grav bolnavi.

Aparatura este si ea de ultima generatie, in valoare de aproape 3 milioane de euro, potrivit lui Virgil Musta, purtator de cuvant al Spitalului „Victor Babes”. Este vorba despre paturi speciale, care pot cantari pacientul, aparate de ventilatie mecanica, de monitorizare, un aparat de radiologie care poate face radiografii bolnavului intins in pat si multe altele.

„Vorbim de eficienta. In aceasta noua sectie putem trata pacientul imediat, fara sa mai fie nevoie sa il trimitem la Spitalul Judetean, sa asteptam dupa ambulanta. Pana acum, cazurile grave le trimiteam la Judetean, dar cum unii pacienti sunt contagiosi, le era greu si medicilor de la Spitalul Judetean”, a declarat Virgil Musta pentru www.opiniatimisoarei.ro.

Pana acum, unitatea sanitara nu avea o sectie de Terapie Intensiva obisnuita, iar de fiecare data cand era nevoie ca un pacient sa fie pus la terapie intensiva era chemat un medic de acasa, care mai pierdea timp si pe drum. Acum insa, Sectia de Terapie de Intensiva va functiona non-stop, cu medici primari, medici rezidenti si asistente.

Specialistii de la „Victor Babes” sunt convinsi ca odata cu deschiderea noii sectii va creste si  speranta de viata a pacientilor cu boli severe, in conditiile in care anul trecut, la spitalul de boli infectioase au fost inregistrate 55 de decese. Sectia a fost dotata printr-un program european, cu scopul de a trata pacientii de gripa porcina, simultan in mai multe orase din Europa. Cadrele medicale o folosesc insa ca Sectie de Terapie Intensiva.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.