Noutati :

Spitalul CFR Timisoara, deschis iarasi pentru toti bolnavii. A redevenit ‘zona alba’. Policlinica, transformata in unitate suport COVID-19

11 ianuarie, 2021 - 06:46 PM
Autor: Redactie      
Categorie: SANATATE
0

TIMISOARA. Veste importanta pentru pacienti. Spitalul CFR din Timisoara redevine non COVID, iar cladirea ce adapostea cabinetele Policlinicii CF, de pe str. Garii nr. 1, unitate externa a Spitalului Clinic CF Timisoara, e transformata in sectie clinica suport COVID-19. Unitatea sanitara dispune acum de 60 de paturi, mai bine de jumatate dintre acestea fiind dotate cu concentratoare de oxigen. Saloanele au intre doua si sase paturi si sunt destinate exclusiv tratarii pacientilor infectati cu SARS-CoV 2. Primii pacienti pot fi internati incepand de miercuri.

A fost o munca titanica, de cateva luni, pentru a reface acesta structura a spitalului nostru. Am transformat, practic, o policlinica aflata intr-o stare de degradare continua, care nu mai era folosita, intr-o unitate de cazare spitaliceasca. Am refacut complet instalatiile electrica si sanitara, iar caldura este asigurata de catre Societatea Colterm. Am recompartimentat etajul intai al cladirii, unde functiona Policlinica CF, am adus paturi si aparatura, am facut reparatii si am zugravit. Aici vor fi internati pacientii infectati cu SARS-CoV 2 cu forme usoare si medii de boala, dupa evaluarea facuta la Centrul Zonal de la Spitalul Victor Babes. in plus, aici pot fi internati si pacientii cu alte patologii sau care au suferit interventii chirurgicale si sunt infectati cu noul coronavirus. Pentru viitor ne dorim caaceasta unitate sanitara sa devina un centru de recuperare post COVID-19”, spune medicul Stela Iurciuc, manager Spitalul Clinic CF Timisoara.

In noua clinica suport COVID-19 pacientii vor beneficia si de consiliere psihologica si psihiatrica pe timpul internarii in unitatea sanitara.

Odata cu redeschiderea noii clinici suport COVID-19, Spitalul Clinic CF Timisoara redevine in totalitate „zona alba”. Cu alte cuvinte aici vor fi tratati pacienti fara coronavirus care au nevoie de consult de specialitate din domeniile: medicina interna, ORL, oftalmologie si chirurgie.

Transferul pacientilor COVID-19 la fosta policlinica, de langa Gara de Nord, ne da posibilitatea sa reluam consultul si tratamentul bolnavilor cu alte patologii, non COVID. Vom relua interventiile chirurgicale. Colegii mei orelisti si oftalmologi vor putea sa reinterneze si chiar sa opereze pacienti cu afectiuni din sfera ORL, respectiv oftalmologie. Pacientii cronici, cu diverse probleme de sanatate vor putea sa revina in siguranta in spitalul nostru. si chiar ne oferim disponibilitatea de a prelua pacienti cu alte afectiuni care nu mai pot fi tratate in unitatile sanitare aflate in linia intai a luptei impotriva SARS-CoV 2”, precizeaza doctorul Stela Iurciuc, manager Spitalul Clinic CF Timisoara.

Spitalul Clinic CF are 212 paturi si a devenit unitate sanitara suport COVID-19 in luna aprilie 2020. Pana acum, in unitatea medicala au fost tratati aproximativ 400 de pacienti cu coronavirus.

Spitalul CF va avea insa, in continuare, un centru de vaccinare pentru etapele a doua si a treia a campaniei nationale de vaccinare.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 0comentarii

recomanda prietenilor

loading...