Noutati :

Spitalizari de 12 ore! Nu toate spitalele din Romania vor mai putea primi pacienti in saloane peste noapte. Vezi ce pregateste Ministerul Sanatatii!

23 iulie, 2013 - 11:20 PM
Autor: Anonim      
Categorie: SANATATE
0

Proiectul Ministerului Sanatatii care reglementeaza, pentru prima data, durata spitalizarii de zi este supus dezbaterii publice, pe site-ul ministerului. Conform acestuia, spitalele cu mai putin de 20 de paturi nu pot face internari mai lungi de 12 ore.

Spitalele pot face internari pentru mai mult de 12 ore daca au cel putin 20 de paturi, sub acest numar unitatile organizandu-se in forma de spitalizare de zi cu durata maxima de 12 ore, arata un proiect al Ministerului Sanatatii, supus dezbaterii publice, pe site-ul institutiei, pana in 28 august, conform hotnews.ro

Conform aceluiasi proiect, unitatea de spitalizare de zi se organizeaza distinct la nivelul unitatii sanitare. Astfel, paturile de spitalizare de zi sunt trecute separat intr-o evidenta a spitalului si nu se includ in numarul total de paturi de spitalizare continua. Spitalizarea de zi se organizeaza separat fata de zona de spitalizare continua, cu acces facil la ambulatoriu, la farmacie, laboratoarele de investigatii si tratament, cu respectarea criteriilor de organizare spatial-functionala si cu asigurarea unei zone de asteptare pentru pacienti si insotitori.

Personalul care isi desfasoara activitatea in unitatea de spitalizare de zi, in functie de capacitate, de volumul si de tipul serviciilor oferite poate fi personal distinct sau din sectiile ori compatimentele spitalelor.

Pentru unitatea de spitalizare de zi, aferent saloanelor vor fi cabinete de consultatii medicale, cabinet asistente medicale, sali de tratamente sau pansamente, sali pentru mici interventi, salon ATI (SPA), oficiu alimentar, grupuri sanitare pacienti, grupuri sanitare personal, spatii pentru materiale sanitare si consumabile, spatii depozitare lenjerie curata/lenjerie murdara, spatiu pentru depozitarea temporara a deseurilor periculoase, spatiu pentru ustensile de curatenie, si vestiare, daca saloanele nu sunt prevazute cu spatiu cu aceasta destinatie, se mai aratai in proiect.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 0comentarii

recomanda prietenilor

loading...