Opinia Timisoarei

Spitalele din Timis au primit cu 15 milioane de lei mai multi bani decat anul trecut. Cum i-a impartit CJAS Timis?

TIMISOARA. Casa Judeteana de Asigurari de Sanatate Timis a incheiat de la 1 iulie a.c., contracte cu 22 de unitati sanitare cu paturi din judet, cu spitale, mai exact, in urma procesului de contractare.

Pentru a veni in sprijinul asiguratilor, sumele alocate furnizorilor de servicii medicale spitalicesti au crescut comparativ cu anul trecut, tocmai pentru a asigura o buna desfasurare a actului medical.

Astfel, bugetul alocat in acest an spitalelor din judet inregistreaza o crestere a fondurilor cu aproximativ 15 milioane de lei, fata de cel alocat initial in anul 2013.

Consideram, ca fondurile spitalelor sunt suficiente pentru ca pacientii sa nu fie obligati sa-si cumpere, pe perioada internarii, medicamente sau materiale sanitare. Ca exemplu in acest sens sta si bugetul alocat spitalelor pentru perioada ianuarie-septembrie 2014,  suma fiind de aproximativ 276.535.694,71 lei comparativ cu bugetul alocat spitalelor in 2013 de 261.387.501,77 lei”, a declarat Victor Dumitrascu,  Presedinte-Director General CJAS Timis.


De asemenea, pentru diminuarea  riscurilor de fraudare a bugetului FUASS si  pentru a preintampina  utilizarea nerationala a fondurilor  alocate catre spitale, CJAS Timis a procedat la elaborarea unui model de declaratie  atasat obligatoriu la foaia de observatie, care trebuie completat de toti pacientii internati, ( in declaratie se specifica daca pe perioada internarii au achizitionat din buzunarul propriu medicamente, materiale sanitare sau investigatii paraclinice).

Exit mobile version