Noutati :

Spitalele din Timis au primit cu 15 milioane de lei mai multi bani decat anul trecut. Cum i-a impartit CJAS Timis?

10 iulie, 2014 - 03:25 PM
Autor: Anonim      
Categorie: SANATATE
0

TIMISOARA. Casa Judeteana de Asigurari de Sanatate Timis a incheiat de la 1 iulie a.c., contracte cu 22 de unitati sanitare cu paturi din judet, cu spitale, mai exact, in urma procesului de contractare.

Pentru a veni in sprijinul asiguratilor, sumele alocate furnizorilor de servicii medicale spitalicesti au crescut comparativ cu anul trecut, tocmai pentru a asigura o buna desfasurare a actului medical.

Astfel, bugetul alocat in acest an spitalelor din judet inregistreaza o crestere a fondurilor cu aproximativ 15 milioane de lei, fata de cel alocat initial in anul 2013.

Consideram, ca fondurile spitalelor sunt suficiente pentru ca pacientii sa nu fie obligati sa-si cumpere, pe perioada internarii, medicamente sau materiale sanitare. Ca exemplu in acest sens sta si bugetul alocat spitalelor pentru perioada ianuarie-septembrie 2014,  suma fiind de aproximativ 276.535.694,71 lei comparativ cu bugetul alocat spitalelor in 2013 de 261.387.501,77 lei”, a declarat Victor Dumitrascu,  Presedinte-Director General CJAS Timis.


De asemenea, pentru diminuarea  riscurilor de fraudare a bugetului FUASS si  pentru a preintampina  utilizarea nerationala a fondurilor  alocate catre spitale, CJAS Timis a procedat la elaborarea unui model de declaratie  atasat obligatoriu la foaia de observatie, care trebuie completat de toti pacientii internati, ( in declaratie se specifica daca pe perioada internarii au achizitionat din buzunarul propriu medicamente, materiale sanitare sau investigatii paraclinice).Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 0comentarii

recomanda prietenilor

loading...