Noutati :

Spitalele avertizate de CJAS Timis: sunt obligate sa asigure medicamentele si materialele sanitare pacientilor

1 aprilie, 2013 - 04:17 PM
Autor: Anonim      
Categorie: SANATATE
0

TIMIS. Casa Judeteana de Asigurari de Sanatate Timis atrage atentia managerilor de spitale care se afla in relatie contractuala cu Casa. Asiguratii au dreptul la servicii medicale, medicamente si materiale sanitare gratuite pe perioada internarii.

„Avand in vedere interesul ridicat pe care Casa Judeteana de Asigurari de Sanatate Timis il are pentru ca pacientii internati in spitalele din judet sa beneficieze de toate medicamentele si materialele sanitare necesare in cadrul actului medical, institutia noastra readuce in atentia tuturor spitalelor cu care se afla in relatie contractuala nevoia gestionarii eficiente si in interesul bolnavilor a fondurilor pe care acestea le primesc”, explica reprezentantii CJAS Timis.

Astfel, pentru a veni in sprijinul pacientilor, pe langa notificarile in scris facute pana acum catre spitalele din judetul Timis, CJAS TM face cunoscut managerilor de spitale faptul ca persoanele care indeplinesc calitatea de asigurat beneficiaza in mod gratuit pe perioada internarii de toate serviciile necesare pentru tratarea afectiunii de care sufera. Spitalele sunt obligate sa suporte din sumele contractate cu Casa de Asigurari de Sanatate toate cheltuielile necesare pentru rezolvarea cazurilor internate in regim de spitalizare continua si in regim de spitalizare zi, inclusiv medicamente, materiale sanitare si investigatii paraclinice; rambursarea contravalorii cheltuielilor efectuate de catre asigurati pe perioada internarii in cazul in care acestia, in baza unor documente medicale intocmite de catre medicul curant din sectia in care sunt internati si vizate de catre seful de sectie si managerul spitalului, suporta cheltuieli cu medicamente, materiale sanitare si investigatii paraclinice la care ar fi fost indreptatiti fara contributie personala; rambursarea cheltuielilor mai sus enuntate reprezinta o obligatie exclusiva a spitalelor si se realizeaza numai din veniturile proprii ale acestora, pe baza unei metodologii proprii.

In acest sens, managerii unitatilor sanitare sunt direct raspunzatori de modul in care sunt cheltuiti banii alocati pentru ca pacientii internati sa beneficieze de toate drepturile necesare pentru recuperare.

In plus, atragem atentia asupra faptului ca, in cazul in care pentru pacientii deja internati se va constata existenta unor servicii raportate si pe ambulatoriul clinic (ex: investigatii paraclinice, retete prescrise, etc.) CJAS Timis va actiona in conformitate cu prevederile legale in vigoare.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 0comentarii

recomanda prietenilor

loading...