Spitale noi in Timisoara. Trei cladiri nou-noute in care urmeaza sa fie tratati pacientii din intreaga regiune

TIMISOARA. Trei spitale nou construite, cu dotari de ultim moment, la cele mai inalte standarde urmeaza sa fie construite la Timisoara.

CITESTE SI: Doua bulevarde mari din Timisoara isi schimba infatisarea. Cum vor arata din 2018 

Este vorba despre cele doua maternitati noi ale Spitalelor Municipal si Judetean, dar si despre o noua cladire in care sa fie mutata Clinica de Psihiatrie, care in prezent functioneaza intr-o cladire veche, inchiriata, de pe strada Vacarescu.

„Am depus nota conceptuala conform ghidului pentru realizarea unei maternitati noi care va fi amplasata langa Casa Austria, in perimetrul Spitalului Judetean, pe programul de Cooperare Transfrontaliera Romania – Ungaria. Am trecut de faza de eligibilitate si faza de evaluare administrativa, acum suntem la evaluarea tehnica si dupa aceea speram sa semnam contractul de finantare”, a spus Calin Dobra, presedintele Consiliului Judetean Timis.

„Cu ajutorul Primariei, speram sa se realizeze studiul de fezabilitate pentru noua maternitate, documentatia este pentru aprobare in SEAP si urmeaza sa se lanseze procedura de licitatie de catre Primaria Timisoara”, a declarat Olimpia Oprea, managerul Spitalului Municipal din Timisoara.

In timp ce pentru construirea noilor maternitati din Timisoara s-au demarat deja procedurile, pentru construirea unei noi Clinici de Psihiatrie abia a fost identificat terenul pe care ar urma sa se inalte.

„Clinica de Psihiatrie, pentru ca avem acolo o situatie delicata, se plateste chirie de catre Spitalul Judetean, aproximativ 7.000 de euro pe luna, iar Consiliul Judetean nu poate crea conditii decente pentru cazarea pacientilor. Am luat decizia, identificand un teren chiar in zona comunei Giroc, localitatea Chisoda, un teren in proprietatea statului, in administrarea IPJ, pe care dorim sa il administram. E aproximativ un hectar si jumatate, care se preteaza foarte bine pentru realizarea acestei clinici de psihiatrie. Este un teren gol, cu cateva cladiri in paragina, ce vor fi demolate”, a adaugat Calin Dobra.

Potrivit presedintelui Consiliului Judetean Timis, lucrarile pentru noua maternitate din vecinatatea Casei Austria si cele pentru o noua clinica de psihiatrie ar urma sa inceapa simultan si sa se desfasoare pe o perioada de aproximativ 3 ani.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

    Pareri

  1. Asa e proiectul final al spitalului sau e doar o poza sugestiva? Arata prea cool pentru Romania sa fie adevarat

  2. Sa nu fie la fel ca Spitalul Municipal! Cine nu stie despre ce e vorba, sa se uite pe Googlemap, la iesire din Timisoara, din 1999 este o ruina a unei constructii incepute atunci si care se zicea ca va fi Spitalul Municipal

    • Asa este! La iesirea din Timisoara pe calea Torontalului exista un complex destul de mare si care e in paragina de vreo 20 de ani aproape! De ce nu se continua treaba acolo pentru realizarea unor spitale?