Opinia Timisoarei

Spital, scoala si gradinita construite pe banii americanilor langa Timisoara, 300 de milioane de euro?

TIMISOARA. Un consortiu american vrea sa construiasca, la marginea Timisoarei, spre Giroc, un complex format dintr-un spital, o scoala si o gradinita. In 30 de ani toate acestea vor intra in administrarea judetului Timis.

Jose Alcaniz, reprezentantul grupului de firme PMG a prezentat, in plenul Consiliului Judetean Timis, un proiect de 300 milioane de euro de construire a unui spital modern chiar pe locul fostei unitati militare de la Giroc. Alaturi de spital va fi si o scoala, dar si o gradinita.

PMG are proiecte de infrastructura si in alte tari. Initial cand ne-am adresat guvernului Romaniei, am venit cu o solutie de imprumut din fonduri guvernamentale, dar ulterior am considerat ca e mai viabila finantarea 100% a proiectelor. Astfel am venit cu proiecte adaptate la nevoile judetelor„, a declarat Jose Alcaniz care a adaugat ca fondurile cu care se va cosntrui acest complex vin din SUA.

Potrivit proiectului, spitalul va avea 600 de paturi, iar dotarile vor fi schimbate o data la trei-sase ani.

Constructia efectiva a spitalului se va finaliza in trei luni, iar in momentul amortizarii investitiei se va alatura si CJ Timis care va prelua 40% din actiuni. In 30 de ani, Consiliul Judetean Timis va fi unic proprietar.

Exit mobile version