Spital de campanie ridicat la Timisoara de Armata, pentru cazurile usoare si medii de imbolnaviri cu coronavirus

TIMISOARA. Desi la Timisoara inca mai sunt locuri pentru a trata bolnavii de coronavirus in Spitalul de Boli Infectioase, dar si in spitalele suport, ministrul Sanatatii a anuntat ca aici urmeaza sa fie ridicat si un spital de campanie, care va fi amenajat de MApN.

CITESTE SI: Nu vreau sa va intristez acum, dar trebuie sa fim rationali. Sunt tot mai multi pacienti in stare grava. Apelul medicului Virgil Musta care a vindecat de coronavirus peste 200 de oameni la Timisoara 

„Intr-un scenariu sumbru, toate spitalele vor primi COVID. Ca este privat, ca este public, trebuie sa ne asteptam sa putem trata in aceste spitale. Avem spitale de campanie, vom mai face doua, este unul la Bacau, altul va fi in zona Timisoarei, facut de MApN.

Cautam spatii pentru a relaxa spitalele Faza 1, Faza 2 si Suport, prin trecerea cazurilor usoare si medii si in aceste spitale de campanie. Avem un numar de cazuri crescator, dar ne lasa si timpul sa putem trata in spital ce avem de tratat, urmand sa putem interna pe cei ce vin din urma, in diferitele etape ale bolii”, a explicat ministrul Sanatatii, Nelu Tataru, citat de Ziare.com.

Acesta nu a precizat unde anume ar putea fi amenajat spitalul de campanie de la Timisoara, insa discutii au existat in trecut pentru Stadionul Dan Paltinisanu. Nu a fost inaintata inca vreo cerere pentru ca CJT sa puna spatiul la dispozitie.

In judetul Timis, joi erau raportate 341 de cazuri confirmate cu Covid 19.

In acest moment, la Timisoara pacientii infectacti cu coronavirus sunt tratati la Spitalul de Boli Infectioase, la Clinica de Dermatologie a Spitalului Municipal, la Spitalul Judetean si la CFR. De asemenea, in judetul Timis, spital suport a fost desemnat si cel din Lugoj.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

loading...