Noutati :

Spectacole de teatru si expozitii europene, prin programul Xtentions al Asociatiei Timisoara Capitala Culturala Europeana

26 septembrie, 2017 - 01:58 PM
Autor: Bianca Dichis      
Categorie: CULTURA
0

TIMISOARA. TM2021 Xtentions ajunge la Festivalul Eurothalia si la Festivalul Simultan. Xtentions reprezinta o oportunitate de extindere spre un public nou, de crestere a capacitatilor locale sau de conectare la noi practici artistice.

Dupa cum sugereaza si numele, prin Xtentions, Asociatia Timisoara Capitala Culturala Europeana doreste sa contribuie la o initiativa deja existenta in oras, prin adaugarea unui eveniment special. Xtentions poate lua diferite forme: spectacole si expozitii europene, invitati internationali si intalniri ale unor retele culturale europene.

TM2021 [email protected] Eurothalia

In cadrul TM2021 Xtentions, la Festivalul European de Teatru Eurothalia, organizat de Teatrul German de Stat Timisoara, in perioada 6-13 octombrie 2017, Asociatia Timisoara Capitala Culturala Europeana in parteneriat cu Teatrul German au invitat renumitul teatru Odin Teatret din Danemarca. Acesta va prezenta doua spectacole: Sare, in data de 11 octombrie, de la ora 21:00 si Ave Maria, in data de 13 octombrie,  de la ora 19:00, ambele in regia lui Eugenio Barba.

Pe langa aceste doua spectacole, din programul TM2021 Xtensions vor mai face parte doua proiectii de film, Cucerirea diferentei si Tara in care copacii zboara, ambele cu intrare libera, in limita locurilor disponibile. De asemenea, vor fi organizate doua demonstratii de lucru: Urme in zapada, sustinuta de actrita Roberta Carerri, si Ecoul tacerii, sustinuta de Julia Varley, dar si un masterclass despre Gandirea in actiune, coordonat de Julia Varley si Eugenio Barba, special pentru actorii tuturor teatrelor din Timisoara. Tot in cadrul Xtensions, Simona Neumann si Chris Torch, din partea TM2021 vor modera o discutie cu Eugenio Barba si Julia Varley cu tema „A crea comunitati”.

Odin Teatret a initiat cu peste 25 de ani in urma un festival al orasului Holstebro, care a implicat un spectru larg de grupuri de cetateni, artisti, scoli si institutii. Festivalul Holstebro are loc bianual. Acesta este unul dintre modelele de implicare comunitara care inspira Timisoara 2021 in anii urmatori.

Mai multe informatii despre programul Festivalului Eurothalia si evenimentele Xtentions TM2021 ale Odin Teatret puteti gasi aici.

TM2021 [email protected] Festivalul Simultan

Asociatia Timisoara Capitala Culturala Europeana, in parteneriat cu Asociatia Simultan, a pregatit in cadrul Festivalului Simultan, care are loc in perioada 3-7 octombrie, un eveniment  Xtentions numit AVnode, unde invitati internationali ca: Olof van Winden de la TodayArt din Olanda,Tere Badia de la Hangar din Spania sau Martin Bricelj Baraga de la Mota – Museum Of Transitory Art din Slovenia vor impartasi din experienta lor.

AVnode este o retea internationala de artisti si profesionisti care organizeaza activitati in domeniul artelor spectacolului audio-vizual. Scopul principal este acela de a uni fortele actorilor locali, activi la nivel international in domeniul cercetarii si dezvoltarii artelor spectacolului audio-vizual. Reteaua AVnode a fost infiintata in anul 2011 si s-a transformat intr-o fundatie culturala in anul 2016, avand ca membri organizatiile de festivaluri de arte digitale din intreaga lume.

Mai multe informatii legate de programul Festivalului Simultan si a sesiunilor AVnode puteti afla aiciInformatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 0comentarii

recomanda prietenilor

loading...