Spectacole de exceptie la Teatrul German de Stat din Timisoara

Luna decembrie aduce la Timisoara o multime de spectacole precum Alba ca Zapada si Cei sapte pitici, Cantareata cheala sau Cui ii e frica de Virginia Woolf?

Acestea incep de joi cu musicalul „Sunetulul Muzicii” si vor continua cu avanpremiera piesei „Cameristele” semnata de Jean Genet, vineri, 3 decembrie.

Scrierile autorului francez Jean Genet prezinta adesea personaje marginale care se remarca in special prin diversitatea limbajul. Coordonarea artistica este semnata de Ioana Iacob si Olga Torok.
Piesa se axeaza in special pe cele doua cameriste Claire si Solange care de fiecare cand stapana lor pleaca de acasa, se joaca de-a „stapana si camerista”, un ritual al umilintei si al indurarii, al dominarii si supunerii, dar si al revoltei. Un joc al puterii in care granitele intre stapana si angajata se sterg treptat, pana cand un telefon schimba totul.

Olga Török si Ioana Iacob propun o alta versiune a „Cameristelor”, avand o nota de tristete, rautate si emotie.
Pe muzica lui Alex Halka si in scenografia Ioanei Popescu, apare un spectacol plin de viata si energie, care alterneaza cu momente de sensibilitate si liniste.
„Cameristele” s-a jucat pentru prima data in 1947 la Paris iar in limba germana s-a jucat zece ani mai tarziu la Bonn.
Spectacolul va fi tradus simultan si in limba romana, iar premiera va avea loc in luna ianuarie 2011.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.