Noutati :

Spectacol total si aplauze la scena deschisa. A inceput Festivalul de Opera si Opereta in aer liber la Timisoara. Video

29 august, 2019 - 11:00 PM
Autor: Redactie      
Categorie: CULTURA
3

TIMISOARA. Unul dintre cele mai asteptate festivaluri ale verii la Timisoara, cel de Opera si Opereta in aer liber, si-a deschis joi portile.

Sute de oameni s-au adunat in Piata Victoriei pentru a urmari Gala de Opereta din prima seara, care s-a bucurat de un mare succes.

Cu mic cu mare, oamenii s-au asezat pe scaunele amplasate pe platoul din fata Palatului Culturii si au savurat din plin reprezentatia de o ora, plina de muzica si culoare, un melanj fabulos de arii celebre .

VIDEO: George Stefanita

Va reamintim, festivalul se desfasoara in 29-30-31 august si 1 septembrie, in Piata Victoriei, iar intrarea este libera.

Iata spectacolele la care timisorenii sunt invitati in urmatoarele seri!

Vineri, 30 august 2019, ora: 20.30

MY FAIR LADY de Frederick Loewe

Musical interpretat in limba romana.

Sambata, 31 august 2019, ora: 20.30

VOIEVODUL TIGANILOR de Johann Strauss

Spectacol de opereta interpretat in limba romana.

Duminica, 1 septembrie 2019, ora: 20.30

GALA DE OPERAInformatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

 • 3comentarii

recomanda prietenilor

loading...

Pareri

 1. Fabulos (fr. fabuleux, lat. lit. fabulosus) desemnează ceea ce ține de domeniul fabulei, adică al poveștii, al imaginației, al irealului. Se aplică în general legendei și basmului, iar în sens mai apropiat de vremurile noastre poate însemna un produs al imaginației orientate spre enorm, uimitor și incredibil. Fabulosul nu este pe deplin identic cu fantasticul, e cel mult o manifestare secvențială a acestuia, aplicîndu-se mai cu seamă legendei și eposului popular, precum și scrierilor inspirate din acesta. Fabulosul se manifestă mai mult în basm, ca un fantastic convențional[1], previzibil, pe cînd în fantasticul autentic modern desfășurarea epică și fenomenele sunt imprevizibile, insolite.

  Lasati-o mai moale cu fabulosul, nu v-ati gandit ca poate ii jigniti pe cei de la Opera Scala di Milano, Metropolitan Opera of New York sau chiar Viena Opera?

 2. Cativa artisti de exceptie.
  Din pacate, locatia a fost aleasa aberant.
  Intr-um moment de exceptie de pe scena, pe strada si-a facut aparitia masina de curatat drumul, cu zgomotul de rigoare.
  Unii indivizi – cu pretentii de intelectuali -desi se prefaceau ca asculta prestaille de exceptie, erau mai preocupati de discutii de socializare in grup sau la telefon, toate purtate la nivele sonor de nesimtiti.
  Nu poti civiliza fauna care trece prin Piata Victoriei fara sa inteleaga un eveniment cultural.
  De ce nu s-a ales Piata Libertatii, care are panta naturala pentru asemenea spectacole?

  • Nu mai zic de manelele care se auzeau langa MacDonalds…