Spectacol in premiera la Teatru National Timisoara cu Subcarpati care incepe in foaier si continua in balconul Operei!

TIMISOARA. Spectacol inedit la Teatrul National Timisoara. demoHamlet incepe in foaier, continua in Sala Mare, in balcon, in stal.

Astfel, Teatrul National Timisoara prezinta demoHamlet. concert Subcarpati, duminica, 6 decembrie, de la ora 19.00.

”A fi sau a nu fi, asta-i intrebarea… Mort sau viu: oare care este calea?”. Este o intrebare care rasuna de 415 ani, de cand Shakespeare a intrebat prin intermediul lui Hamlet.

Hamlet este, probabil, unul dintre cele mai incifrate si mai puternice texte ale lui Shakespeare, un text politic, social, dar, tototada, o poveste a omului nepregatit pentru confruntarea cu agresivitatea politicului si a socialului. Piesa Hamlet si-a pastrat actualitatea nealterata, replicile mustind de sensuri pe care niciun regim politic si niciun context social nu le-au putut relativiza.

Acest text isi regaseste necesitatea in prezentul societatii noastre, iar Ada Lupu Hausvater, care semneaza directia de scena, citeste Hamletul shakespearian ca pe un manifest pentru normalitate, pentru dreptul oamenilor la fericire individuala, la libertate, la opinie liber exprimata si impartasita. Cu demoHAMLET. concert SUBCARPAtI, Ada Lupu Hausvater creeaza un preambul pentru spectacolul pe care Teatrul National din Timisoara il pregateste pentru primavara anului viitor.

Ideea montarii lui Hamlet in imediata realitate mi-a aparut in momentul in care am facut cunostinta cu Bean, inaintea unui concert Subcarpati, langa Teatrul National, in mijlocul publicului din ce in ce mai numeros care venea sa-i asculte cantand. Am facut cunostinta cu un om frumos, autentic, un om normal, calitate pe care o caut in jurul meu si pe care nu intotdeauna o gasesc. incepe concertul. Pe scena, el continua sa ramana la fel, alaturi de intreaga trupa. Muzica lor devine un demers personal, la fel de autentic. Atunci m-am intrebat daca nu cumva publicul din jur are nevoie de propriul lui Hamlet, si mi-am dat seama ca piesa lui Shakespeare este contemporana cu mine si cu oamenii din jurul meu, cata vreme si Hamlet este doar un om tanar, normal, pus in situatii anormale”, declara Ada Lupu Hausvater, regizorul spectacolului.

In demoHamlet se regasesc elemente din folclorul romanesc, retranspuse pe beat-urile hip-hop, dubstep, muzica electronica etc. ale Subcarpati, ca arhetip de constiinta al unui spatiu spiritual. demoHamlet este un spectacol al aparentelor paradoxuri: nu doar combinatia Shakespeare – muzica Subcarpati, ci si traducerea „remix” semnata de cunoscutul dramaturg Peca stefan pentru acest proiect. Pe scena vor urca Matei Chioariu (Hamlet), Ion Rizea (Claudius), Claudia Ieremia (Gertrude), Victor Manovici (Horatio), Catalin Ursu (Marcellus), Bogdan Spiridon (Barnardo) si, nu in ultimul rand, Marius Andrei Alexe, liderul trupei Subcarpati, in rolul Fantomei; acesta joaca in spectacolul Adei Lupu Hausvater, si canta: concertul Subcarpati se naste din replicile lui Hamlet.

in mod exceptional, pentru spectacolul demoamlet. concert Subcarpati s-au pus in vanzare bilete si la galerie. Acestea pot fi achizitionate de la Agentiile Teatrului National (Agentia „Marasesti”, str. Marasesti nr. 2 si Agentia „Sala 2”, Parcul Civic) sau online pe www.tntimisoara.com.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.