Spectacol grandios la Timisoara! Aida va putea fi urmarita GRATUIT in Piata Operei

TIMISOARA. Opera Nationala Romana din Timisoara aniverseaza 70 de la primul spectacol al sau. Este vorba despre opera in patru acte „Aida” de Giuseppe Verdi.

CITESTE SI: Statiile de vaporase, rebotezate sau mutate, la Timisoara. Care au fost schimbate? 

Astfel, in data de 27 aprilie, de la ora 18.00 in momentul in care se vor implini exact 70 de ani de la momentul primului spectacol jucat pe scena Operei Romane din Timisoara, opera „Aida” de Giuseppe Verdi, timisorenii vor putea urmari din nou acest spectacol.

Reprezentantii Operei Nationale Romane din Timisoara anunta ca spectacolul este dedicat angajatilor institutiei de la infiintare si pana in prezent. Timisorenii care doresc, totusi, sa urmareasca spectacolul, vor putea sa il vizioneze gratuit, in Piata Operei, pe ecrane imense.

CITESTE SI: Timisoara are cele mai mici taxe si impozite din tara, intre orasele mari. Ce se va intampla in 2018? 

La data de 27 aprilie 1947 opera Aida de Giuseppe Verdi devenea primul spectacol al Operei din Timisoara prezentat in fata unui public numeros, aflat in sala de spectacole, dar si in fata cladirii, fiind transmis prin megafoane in Piata Operei. Rememorand momentul inaugural, cand orologiul va anunta trecerea exacta a celor sapte decenii de la acest eveniment major, invitam timisorenii sa ne fie alaturi joi, 27 aprilie 2017, incepand cu ora 18.00 in Piata Operei pentru vizionarea spectacolului aniversar Aida de Giuseppe Verdi cu ocazia implinirii a 70 de ani de la primul spectacol al Operei din Timisoara. Transmisia integrala a spectacolului, in direct din sala de spectacol pe ecrane, va fi gratuita pentru public prin amabilitatea Primariei Municipiului Timisoara, Consiliului Local al Municipiului Timisoara si a Casa de Cultura a Municipiului Timisoara„, anunta reprezentantii Operei.

CITESTE SI: Vestea cea atat de asteptata la Timisoara! Cand se deschide traficul pe Calea Martirilor? 

Opera „Aida” a fost compusa pentru inaugurarea primului teatru muzical de la Cairo si pentru sarbatorile legate de incheierea lucrarilor la Canalul Suez. Desi are acest caracter ocazional, lucrarea constituie o adevarata cotitura in creatia lui Verdi. Prin infruntarea caracterelor, forta pasiunii si expresivitatea muzicii, „Aida” este o autentica drama romantica. Aceasta opera reprezinta nu numai una din cele mai importante lucrari ale lui Verdi, ci si o culme a genului de opera in general. După premiera de la Cairo, adevaratul triumf, care lanseaza lucrarea in lumea operei a fost premiera italiana.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.