Spectacol GRANDIOS de deschidere in anul in care Timisoara e Capitala Culturala a Europei, cu 731 de puncte de lumina! Ce se pregateste?

TIMISOARA. Anul 2021, cand Timisoara va fi Capitala Europeana a Culturii, va fi unul de referinta in istoria orasului. Deschiderea oficiala a evenimentului care se va intinde pe parcursul intregului an va fi marcata printr-un spectacol grandios, cum Timisoara n-a mai vazut, spun reprezentantii Primariei si ai Asociatiei Timisoara Capitala Culturala.

Orasul se va alinia predecesorilor sai si va pune la cale un show de proportii pe Bega.

Vom avea in 2021 lucruri absolut spectaculoase, incepand de la deschidere, la acel eveniment urias. Este unul dintre cele mai spectaculoase proiecte propuse, transfrontaliere. Inseamna scene  pe apa si pe mal, pe Bega pana in Serbia, pe Mures pana in Ungaria, de la Arad si inseamna de la teatru, muzica, dans, inclusiv la transportarea spectatorilor din Ungaria, Serbia si Romania pe apa„, a declarat pentru opiniatimisoarei.ro Dan Diaconu, viceprimarul Timisoarei.

731 de puncte de lumina, in tot atatea locuri culturale, in primul oras cu strazi iluminate electric din Europa, cu 731 de lampi

Momentul deschiderii festivitatilor pentru Timisoara Capitala Culturala va fi marcat printr-o salba de lumina ce va brazda orasul. In 731 de locuri, tot atatea becuri vor fi aprinse simultan de catre tineri voluntari, iar astfel va fi reinviat si dus la o alta dimensiune evenimentul din care s-a nascut sloganul Lumina vine de la Timisoara!

Deschiderea e un punct spectaculos care ne leaga de trecutul Timisoarei si vorbim de 731 de puncte creative in Timisoara, iluminate la inceputul sau de 731 de becuri. 731 de puncte de lumina care vor fi alimentate de catre voluntari prin forta umana. Atunci cand Timisoara a fost iluminata pentru prima data au fost 731 de becuri electrice, practic suntem primii pe continent. Recream asta cu 731 de puncte culturale intr-o prima zi, la deschidere, ceea ce inseamna foarte mult pentru Timisoara. Astfel de elemente de program cultural vor fi pe tot parcursul anului 2021 pline de spectacol„, a spus viceprimarul Dan Diaconu.

Dar cine va pune la cale intreg spectacolul? Cine va pune in scena acest concept intr-o maniera nemaivazuta si va gandi pas cu pas tot ce se va intampla in 2021 la Timisoara?

Timisoara Capitala Culturala Europeana 2021 si orice capitala culturala europeana are un director artistic cu foarte mare  experienta care urmeaza sa fie angajat de la nivel international si tot ce  am propus in dosarul de candidatura va fi transformat in fapte si viziunea artistica de catre un astfel de colectiv„, dezvaluie pentru opiniatimisoarei.ro Dan Diaconu.

Felul in care se va face alegerea artizanului care va lumii Timisoara in anul 2021 este intarit de directorul executiv Asociatiei TM2021, Simona Neumann. „Regizorul” ar putea fi stabilit chiar anul viitor.

Timisoara Capitala Culturala Europeana in anul 2021 va avea un director artistic ce se va ocupa indeaproape de programul cultural. Acest director artistic va fi ales in urma unui concurs international, cel mai probabil anul viitor. Inainte de a organiza concursul noi trebuie sa stim exact pe ce bani ne bazam”, a declarat pentru opiniatimisoarei.ro Simona Neumann, directorul executiv al Asociatiei Timisoara Capitala Culturala Europeana in anul 2021.

Luandu-ne dupa ceea ce au facut de-a lungul timpului celelalte capitala culturale, evenimentul oficial de deschidere ar putea avea loc la Timisoara la finele lunii ianuarie 2021.

Dosarul SPECTACOL cu care Timisoara s-a prezentat in fata Europei si si-a adjudecat titlul de Capitala Culturala se dezvaluie! Iata DE CE AM CASTIGAT!

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

  Pareri

 1. tu deja stii cate artificii aprinzi in 5 ani si nu ai o iesire ca lumea la autostrada aprobata????

 2. Cand orasul arata ca un rahat am impresia ca si Diaconu mananca la aceiasi troaca ca si Robu

  • @ hor : un alt retardat face comentarii

 3. nero facea si el shouri grandioase
  ceausescu la fel
  cultura?
  bani aruncati pe apa sambetei de diaconu&neuwmann si altii
  dornici sa ne culturalizeze pe banii nostri pt folosul buzunarelpr lor

 4. Deocamdata avem stransi intregi in bezna, intrarea in Timisoara dinpser aeroport este un exemplu, dar mai sunt foarte multe altele.
  Take Ionescu dUPA reabilitare este pe jumatate in bezna.
  Despre ce vorbim?!

 5. Frumos dar nu ar fi mai bine sa se investeasca banii astia in sitale si in scoli?

 6. Aproape toate cladirile vechi din Timisoara sunt distruse si necesita interventie urgenta,probleme la tot pasul ,in toate domeniile,saracie,multa mizerie…Si astia fac exchibitii,culmea,in numele culturii!

 7. Daca nu se rezolva pana atunci problema hotilor de buzunare, este de rau. Vor veni multi turisti gura-casca, neobisnuiti sa-si tina bunurile bine ascunse si blindate, asa ca vor fi victime sigure. Vor pleca cu un gust amar.