Spectacol fascinant la Timisoara. Lumina Unirii spune povestea orasului prin muzica, teatru si culoare. Ce urmeaza. Foto si video

TIMISOARA. Piata Unirii din Timisoara s-a transformat intr-o scena gigant care a gazduit primul spectacol de sunet si lumina ce spune istoria orasului de-a lungul a 3 seri magice.

Sute de timisoreni s-au bucurat de show-ul unic oferit de artistii care recompun file din povestea Timisoarei pana la momentul Unirii cu Romania, din 3 august 1919.

Prima seara a fost dedicata nasterii orasului si s-a incheiat cu momentul epidemiei de ciuma care a ravasit asezarea. Formatia de Baba Zula a interpretat scenele din perioada otomana, iar formatia ARAC a reconstituit momentele tragice din perioada cand boala a facut ravagii curmand mii de vieti. Totul intr-un spectacol unic, intr-un amestec de arte diverse, cu costume elaborate, poezie, teatru si desen, dar mai ales multa muzica si lumina, care a scaldat fatadele cladirilor din Piata Unirii.

VIDEO: George Stefanita

Sambata, actul II are loc in perioada austro-ungara. Artistii internationali, prezenti la festivalul Eufonia si apoi artistii Operei Nationale Romane din Timisoara (dirijor: Wolfgang Groehs) vor interpreta muzica din aceasta seara.

Ultima seara, a treia – duminica, 29 septembrie – este dedicata momentului Unirii. Muzica va fi asigurata de Tymes Orchestra alaturi de Lucian Nagy Quartet, sub bagheta dirijorului Radu Zaharia.

Lumina Unirii este un proiect realizat de Asociatia Timisoara 2021 – Capitala Europeana a Culturii, cu sprijinul Primariei Municipiului Timisoara si al Consiliului Local, prin intermediul programului cultural prioritar „Timisoara. Capitala Europeana a Culturii 2021”, parte a Programului Cultural TM2021 din anul 2019.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.