Noutati :

Spectacol de lumina si culoare. Aurora Boreala pe cerul Timisoarei

29 septembrie, 2020 - 11:55 AM
Autor: Daniel Balteanu      
Categorie: CULTURA
4

TIMISOARA. Timisorenii vor avea parte de trei seri cu spectacole de lumina, prin intermediul careia vor fi recreate aurorele polare.

Spectacolele vor fi realizate de hotspot-ul cultural Bega, in colaborare cu artistul elvetian Dan Archer. Bega a creat in trecut spectacolele Lumen, in 2018, The Lightning Project si Happy Wall in 2019, iar acum vine cu o noua provocare.

In proiectul din acest an, denumit Borealis, pe cerul Timisoarei urmeaza sa fie recreate Aurora Boreala si Aurora Australa. O instalatie creata cu ajutorul laserelor, proiectoarelor, masinilor de fum si a unui sistem de sonorizare ambientala va schimba cerul deasupra orasului in perioada 1-3 Octombrie 2020 si va acoperi o parte a zonei centrale.

Spectacolele vor avea loc in Piata Unirii din Timisoara, iar publicul poate participa fara a fi limitat la o zona specifica.

In toate lucrarile sale, designerul proiectului BOREALIS, Dan Acher utilizeaza orasul ca pe un loc de joaca pentru a crea sentimentul de apartenenta si comunitate, fiind aliniat la aceleasi valori care au dus la crearea programului BEGA! in acelasi spirit Consulatul Onorific al Republicii Italiene la Timisoara este alaturi de programul BEGA! oferind suport in toate cele trei zile de eveniment. Aurorele Polare au creat fascinatie mereu, iar recrearea acestora deasupra unui mediu urban precum Timisoara, la mii de kilometri departare de locul lor de origine transmite insasi esenta statiei a carui program principal este BEGA!, “Lumina peste granite” transmit organizatorii.

BEGA! este un program principal al statiei “Light Over Borders” (Lumina peste granite) creat de PLAI impreuna cu comunitatea creativa a orasului pentru Timisoara Capitala Europeana a Culturii, cu scopul de a activa malurile raului Bega si de a implica locuitorii orasului in activitati artistice coordonate de organizatii locale si parteneri cu expertiza internationala.

Spectacolele vor fi organizate in serile de joi, vineri si sambata, cu incepere de la orele 20.00Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 4comentarii

recomanda prietenilor

loading...

Pareri

  1. Cel mai frumos cadou primit de ziua mea.
    Dorinta mea e implinita in mare parte,daca nu pot ajunge eu in tarile nordului sa o vad,vine ea la mine.
    Bravo celui care a luat initiativa.

  2. Aurora ne mai trebuia că în rest de toate avem.

  3. Am inteles,de la ora 20,dar pana la ce ora?

  4. Asta a fost aurora boreală? Sunteti din lumea atreia și nu ați văzut niciodată o rază de laser? Glumiți? La banii aștia se putea face un concert cu lasershow mai tare ca a lui Jarre! Lasere, nu doar muzica. Ne e rușine de analfabeții din Primărie care au aprobat jaful ăsta.