Spectacol de exceptie organizat de Casa de Cultura Timisoara, de Ziua Culturii Nationale

TIMISOARA. Sarbatorita pe 15 Ianuarie, Ziua Culturii Romane este cel mai potrivit moment din an pentru a pune in valoare obiceiurile si traditiile autohtone.

Duminica, 15 Ianuarie 2023, de la ora 18:00, in Sala „Mihai Perian”, a Liceului de Arta „Ion Vidu”, Casa de Cultura a Municipiului Timisoara incepe programul din anul de Capitala Europeana a Culturii cu spectacolul-concert inspirat de opereta „Ana Lugojana”, de Filaret Barbu.

O lucrare pe care etnologul si antropologul prof.univ.dr. Otilia Hedesan o compara, la premiera care a avut loc in luna septembrie a anului trecut, cu o celebra lucrare a lui Strauss, numind-o „Liliacul poporului roman”„, precizeaza reprezentantii Casei de Cultura a Municipiului Timisoara

Solisti: Crina Vezentan, Iosia Balteș, Ovidiu Ciucurița, Ionuț Pirvulescu, Bianca Bettina Mihaescu si Cosmina Serban.
Invitat de onoare: soprana Simina Ivan

Participa:
• Orchestra „Lira”, dirijor: Radu Popa; dirijor cor : Iosif Todea
• Dansatorii Ansamblului „Timișul”, al Casei de Cultura a Municipiului
Maestri coregrafi: Maria Dudau-Topciov și Ciprian David
• Corul de copii „Solaris”, coordonator: Zeno Popescu

Intrarea este libera, iar locurile pot fi rezervate la numarul de telefon 0256-498214 sau pe adresa de email [email protected], pana vineri – 13 ianuarie, ora 14.00.

Spectacol realizat in cadrul programului „Indrazneste!/Dare!”, Timișoara – Capitala Europeana a Culturii.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

loading...