Noutati :

Specializare din cadrul Universitatii de Vest din Timisoara, recunoscuta international

27 august, 2015 - 10:54 AM
Autor: Anonim      
Categorie: EDUCATIE
0

TIMISOARA. Dupa lansarea, din aceasta toamna, programului cu predare in limba germana „Contabilitate si Informatica de Gestiune/Rechnungswesen und Wirtschaftsinformatik”, cu diploma dubla, Facultatea de Economie si de Administrare a Afacerilor (FEAA) continua trendul recunoasterii europene si internationale.

Astfel, aceeasi specializare, „Contabilitate si Informatica de Gestiune”, a obtinut si acreditarea internationala a Association of Chartered Certified Accountants (ACCA).

Prin obtinerea acreditarii ACCA pentru specializarea Contabilitate si Informatica de Gestiune am realizat practic doua obiective: am deschis, pentru absolventii nostri, usa celei mai mari asociatii contabile globale ca numar de membri si studenti, care astfel pot obtine o recunoastere profesionala internationala, iar pe de alta parte am obtinut si recunoasterea calitatii scolii timisorene de contabilitate si audit. Practic absolventilor specializarii Contabilitate si Informatica de Gestiune li se creaza premisa oferirii cunostintelor specifice unui mediu de business international, venind astfel in intampinarea companiilor care opereaza intr-o economie globalizata, dar adaptate si companiilor locale. in Romania, de exemplu, companiile cunoscute drept Big 4 au fost primele care au cerut angajatilor lor sa obtina calificarile ACCA, inca din 1992. De asemenea, ACCA are acorduri incheiate cu cele doua asociatii profesionale nationale, CECCAR (Corpul Expertilor Contabili si Contabililor Autorizati din Romania) si CAFR (Camera Auditorilor Financiari din Romania) care permit membrilor ACCA accesul simplificat la calificarile lor. ACCA are mai mult de 100 de ani de cand ofera calificari contabile la nivel international. Reputatia ACCA este recunoscuta in intreaga lume, fapt ce face sa aiba un impact pozitiv asupra celor care isi aleg aceasta specializare. Doresc sa multumesc colegilor din Departamentul Contabilitate si Audit pentru implicarea si seriozitatea cu care trateaza educatia si formarea, la standarde internationale, a studentilor Facultatii de Economie si de Administrare a Afacerilor”, a precizat prof. univ. dr. Bunget Ovidiu Constantin, presedintele Filialei CECCAR Timis.

Association of Chartered Certified Accountants (ACCA) este o organizatie globala de profesionisti contabili fondata in Marea Britanie si cu sediul la Londra, care confera calificarea profesionala de Chartered Certified Accountant pe plan mondial. ACCA este una din cele mai mari organizatii de contabili din lume si are in prezent una dintre cele mai rapide rate de crestere a numarului de membri si studenti, peste 150 000 de membri si 430 000 de studenti si afiliati in 170 de tari; ACCA are o retea extinsa care cuprinde peste 80 de birouri si centre locale in intreaga lume. Termenul de „Chartered” din calificarea ACCA se refera la Carta regala conferita in 1974 de Majestatea Sa Regina Elisabeta a II-a a Regatului Unit. ACCA este membru fondator al International Federation of Accountants (IFAC).Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 0comentarii

recomanda prietenilor

loading...