Specialistii avertizeaza: „Moneda euro dispare in mai putin de un an”

Aceasta este opinia economistului francez Charles Gave, a carei firma de cercetare GaveKal este foarte cunoscuta, mai ales de catre unele cercuri ale fondurilor speculative de investitii.

„Euro va inceta sa mai existe in mai putin de un an de acum inainte. Absolut tot sistemul a fost complet disfunctional de la inceput”, a declarat Charles Gave in cadrul unei intalniri informale, intrebat ce parere are despre desfiintarea monedei euro.

Acesta si-a continuat declaratia, aratand ca reintoarcerea la monedele nationale va contribui la alocarea mai eficienta a resurselor si la imbunatatirea investitiilor.

„Desfiintarea monedei euro este cel mai bun lucru care se poate intampla pentru piete”, a concluzionat economistul.

Charles Gave este unul dintre cei mai mari puternici economisti francezi si unul dintre expertii recunoscuti in toata lumea.

Roubini i-a mai dat monedei euro de trait 5 ani

Declaratia lui Gave este mai pesimista chiar si decat cea facuta de curand de Nouriel Roubini, recunoscut international pentru declaratiile sale prapastioase.

„Ar putea zona euro sa se destrame? Acest lucru este posibil intr-un orizont de timp de cinci ani”, este titlul unei analize realizate de profetul crizei, Nouriel Roubini, presedintele Roubini Global Economics. El spune ca uniunea economica si monetara nu a indeplinit niciodata in totalitate conditiile unei regiuni monetare optime.

Marea Britanie, pregatiri pentru desfiintarea euro

Ministerul britanic de Finante a admis ca Guvernul a pregatit un plan pentru scenariul in care Grecia da faliment, dupa ce a fost avertizat de catre un fost oficial de stat ca moneda euro nu va rezista la infinit.

Jack Straw, fostul secretar brtianic de stat la Munca spune ca cel mai bine ar fi ca moneda euro sa aiba o „moarte rapida” decat una lenta, scrie the Telegraph.

Intr-o intalnire de urgenta, un oficial al ministerului de Finante a cerut de la toate sferele de influenta britanice sa sustina cu tarie refuzul acordarii unui nou imprumut pentru Grecia si sa ceara iesirea statului din zona euro.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Etichete