Noutati :

Specialisti in domeniul tehnic de la UPT, in vizorul americanilor

19 octombrie, 2019 - 09:21 PM
Autor: Bianca Dichis      
Categorie: EDUCATIE
0

TIMISOARA. Nu este un secret faptul ca Universitatea Politehnica Timisoara constituie unul dintre principalii piloni de dezvoltare a Timisoarei, cresterea si rezultatele economice ale intregii zone fiind in stransa relatie cu specialistii formati de UPT. Iar universitatea a cultivat mereu relatia cu mediul economic, dovada fiind sutele de parteneriate incheiate cu mari companii din vestul tarii.

Intereseul firmelor si investitorilor straini in zona de vest si Timisoara este in continua crestere. Prin intermediul ADR VEST, reprezentantii unor mari companii din Statele Unite ale Americii au participat marti, 15 octombrie 2019, la o intalnire cu reprezentantii Universitatii Politehnica Timisoara.

Investitorii au fost interesati de programele educationale oferite de universitate si de competentele pe care le dobandesc absolventii din domeniul ingineriei. Companiile americane reprezentate la intalnire au in vedere investitii in domeniul automotive, respectiv prelucrarea componentelor metalice cu masini CNC si realizarea de elemente cu ajutorul tehnologiilor speciale similare celor de printare.

La intalnire, Universitatea Politehnica Timisoara a fost reprezentata de prorectorul de resort, prof.dr.ing. Daniel Dan, impreuna cu specialisti din domeniul de interes: conf.dr.ing. Nicolae Crainic, conf.dr.ing. Adrian But si conf.dr.ing. George Belgiu.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 0comentarii

recomanda prietenilor

loading...